Limba română, întrebare adresată de boos96, 8 ani în urmă

o copunere descriptiva de 150 de rânduri despre o biserica​


martac8: 150??

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de micutulbebecostin
0

Explicație:

Biserica Ortodoxă (cunoscută și ca Biserica Ortodoxă Răsăriteană) este o comunitate de credință creștină. Astăzi creștinii ortodocși sunt organizați în biserici ortodoxe autocefale (greacă, rusă, română, sârbă, bulgară, albaneză, poloneză etc.), aflate în comuniune liturgică (euharistică) unele cu altele. Între bisericile ortodoxe autocefale, primatul onorific este deținut de Patriarhia Ecumenică a Constantinopolului. După numărul de credincioși, ortodocșii formează în lume a doua comunitate creștină, după Biserica Catolică.

Bisericile Ortodoxe Răsăritene reunesc astăzi o parte importantă a credincioșilor creștini. Istoric și cultural, ele sunt purtătoare ale unei tradiții bogate, dezvoltate de-a lungul a două milenii de viață creștină într-o largă zonă geografică.

Biserica Ortodoxă (în integralitatea bisericilor locale ce o compun) consideră că are la bază succesiunea apostolică neîntreruptă, începută de la apostoli.

sper ca te-am ajutat!

Răspuns de martac8
0

Răspuns:

Biserica este casa lui Dumnezeu.

Oamenii se duc la biserică să se roage și să-l răsplătească pe Dumnezeu .

De obicei oamenii se duc la biserica doar când au nevoie de ajutor și sunt într-un necaz.

Biserica este alcătuită din patru încăperi :

-Pridvor

-Pronaos

-Naos

Altar

Biserica Ortodoxa este diferita de celelalte biserici,cum ar fi biserica catolică.

În Biserica catolica enoriașii stau pe bănci, când în biserica ortodoxa oamenii stau în genunchi, biserica catolică este compusa din 2 camere, biserica ortodoxa din 4 camere.

Alte întrebări interesante