Limba română, întrebare adresată de godeanumarina86, 9 ani în urmă

o copunere sa folosim o repetitie o comparatie si sa fie subliniate

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Lavinia136
0
Intr-o zi m-am gandit sa ii fac o vizita bunicii mele  pentru  ca trecuse ceva timp de cand nu o mai facusem. Mergeam, mergeam si deodata imi dau seama ca am uitat acasa buchetul de flori care voiam sa i-l dau, ma rasgandesc si merg catre bunica mea pentru ca in drum spre ea este o florarie.
Ajunsa la florarie am gasit un buchet de flori care era ca o raza de soare, l-am cumparat si mi-am continuat drumul. O data ajunsa la bunica mea bat la usa, ea imi deschide cu zambetul pe buze si ma trege intr-o imbracisare calda. Ii dau buchetul, ea mai avand putin si plangea de bucurie.

Ce este ingrosat sunt repetitiile si comparatiile
Răspuns de Scklypyrycky
0
 Azi mama il trimite pe Ionel sa ia portocale si banene.Acesta se intoarce acasa cu mandarine si banane.-Ionel,ce ti-am zis eu sa cumperi?-Portocale si banane.-Si tu ce ai cumparat?-Portocale si banane.-Ba nu!-Cum nu?-Pai mai Ionele tu ai luat mandarine si banane.-Mandarine,mandarine sau portocale,portocale tot aia este, amandoua sunt potocali ca  si Clementinele si la fel de mari.        repetitia este mandarine,mandarine si  portocale si portocale si comparatia este amandoua sunt portocalii ca Clementinele.Sper sa-ti placa si sa te ajute.
Alte întrebări interesante