Limba română, întrebare adresată de nasteona441, 9 ani în urmă

O cumpunere cu titlu in ajun de sarbatori de iarna

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de 1223454
3
Iarna in ajun de sarbatori


Cad fulgi ca niste picaturi de argint din cerul pardosit cu margaritare . Câmpiile sunt albe ca spuma laptelui . E iarna .
Afara sunt copii care se bat cu bulgari de zapada , altii fac oameni de zapada si se dau cu sania .Eu m-am dus cu prietenul meu la sanius. Sania zbura pe derdelus de parca avea aripi . Era atât de placut sa aluneci pe covorul de zapada . Oboseala nu avea loc în jocul nostru . Dupa sanius a urmat o bulgareala pe cinste . Ne construisem transee iar bulgarii zburau prin aer ca niste ghiulele . Când am terminat lupta eram plini de zapada din cap pâna-n picioare . 
Într-un târziu ne-am despartit cu greu de prieteni si am plecat acasa. 
Bradul era împodobit si stelutele clipeau în el ca niste licurici . În surdina se auzea o colinda : Ť Domn , Domn sa-naltam ť . Un miros de cozonaci si de portocale îti umplea narile . Aveam impresia ca nu pot cuprinde în suflet atâta frumos si bucurie .
As fi vrut sa opresc timpul într-un glob auriu si sa ramânem într-o continua sarbatoare ca cea de Craciun.
Răspuns de Marry123
1
Este 24 decembrie, Ajunul Craciunului.Eu si surorile mele ne pregatim scrisorile pentru Mos Craciun. Mama ne pregateste inca de ieri masa de Craciun.
Abea astept sa putem termina cu totii pentru a ne strange toata familia, cum este si traditia, pentru a impodobi bradul.
Afara ninge, dar nimeni nu ma va impiedica pe mine si surorile mele sa iesim in zapada sa ne jucam. Abea astept.Nu ninge de foarte mult timp si este posibil nici sa ninga foarte mult timp asa ca vom profita din plin de zapada.
Dupa partida noastra lunga de joaca, terminam toti..si... In sfarsit....PUTEM IMPODOBI BRADUULL!
Ne am strans toti in jurul lui pentru a l face cat mai frumos posibil.
Abia astept Craciunul!
Alte întrebări interesante