Studii sociale, întrebare adresată de mariussofineti6, 8 ani în urmă

o data cu dezvoltarea societati , ponderea si rolul educatiei au crescut . In epoca contemporaa se vorbeste de o cerere strigatoare de progres in educatie . Cum se explica acest fenomen ?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Samariteanul
3
Se explica prin faptul ca desi educatia a crescut in timp ce societatea se dezvolta treptat,atiangand cote foarte importante in perioada iluminismului francez,in zilele de azitazi oamenii,si in special copii au devenit mai prosti datorita factorilor care le distrag atentia,mai ales tehnologia din zilele de azi.Un copil de acum 60 de ani invata mai atent ca unul din ziua de azi pentru ca nu avea obiective care sa-l distraga sau care sa-i dea impresia ca sunt importante(telefonul) desi sunt total nefolositoare si mancatoare de timp.
Un alt facor ar putea fi si profesorul pentru ca exista elevi buni care chair vor sa invete ,dar nimeresc un profesor necalificat,care n ustie ce sai invete sau isi bate joc de educatia lor.Am intalnit cazuri in care fete olimpice la mate au renuntat din cauza profesorului care isi batea joc de ele dandu-le note mici.
Si profesorii dar si fatorii din afara sunt devina,insa un alt factor esential este educatia data de la parintii.Daca suntem educatii suficient incat sa constientizam de ce mergem la scoala si de ce ne trebuie o parte din ceeea ce ne invata scoala in viata  putem sa ne descurcam mult mai bine.

Sper ca te-am ajutat.
Alte întrebări interesante