Biologie, întrebare adresată de pingui, 9 ani în urmă

o descriere despre viata platenlor de 10-20 randuri

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de madalinamovile
0
Pe ntru a ne bucura de frumuseţea plantelor decorative de interior, trebuie să le asigurăm acestora o serie de condiţii care să le ajute să-şi menţină şi să-şi sporească frumuseţea.Temperatura  În principal, se va urmări cu reg ularitate nivelul temperaturii din cameră, care trebuie să fie conform cu cerinţele plantelor. Nu trebuie să uităm faptul că plantele floricole nu suportă schimbările bruşte de temperatură, de la o zi la alta sau de la zi la noapte.

În zilele noroase, cu ceaţă, când lumina este mai redusă, temperatura poate fi mai scăzută cu 3-4°C faţă de nivelul obişnuit. În mod corespunzător reducerii temperaturii, se vor reduce cantitatea de apă şi frecvenţa udării plantei.LuminaLumina din interior poate fi dozată în funcţie de pretenţiile florilor prin plasarea ghivecelor cu plante mai aproape sau mai departe de sursele de lumină naturală şi/ sau artificială. Întrucât de cele mai multe ori lumina vine dintr-o singură parte este bine ca la interval de câteva zile să se rotească ghivecele cu flori.

Trebuie avut grijă şi la plantele sensibile care datorită acestei mişcări îşi pot pierde florile.
ApaApa este indispensabilă întreţinerii vieţii plantelor. În lipsa apei, ele mai întâi se ofilesc, iar apoi se usucă.

Apa are rolul de a vehicula hrana şi de a menţine o permanentă stare de turgescenţă a celulelor, în care plantele îşi desfăşoară în mod normal toate procesele fiziologice.

Udatul trebuie făcut cu grijă, cantitatea de apă şi modul de repartizare în timp (frecvenţa udatului) stabilindu-se în funcţie de specie, mărimea plantei, anotimp, starea de repaus etc.

Totodată se va căuta să se stabilească un echilibru între umiditate şi ceilalţi factori: lumină şi temperatură. Dacă unul dintre aceşti factori creşte sau scade, implicit se va mări sau reduce cantitatea şi frecvenţa udatului.

madalinamovile: sper ca iti va da un impuls pentru creatia proprie
Alte întrebări interesante