Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

O descriere literară de 10-15 rânduri cu titlul "mama îngerul meu păzitor"

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nedelcu456
18
Fiinta cea mai draga mie... mama. Cind aud cuvintul mama spus de fiecare data cu aceeasi gingasie, gindul îmi tresare, fata mi se lumineaza, sufletu-mi se umple de bucurie ¦O persoana marunta,cu vocea suava, privirea blinda, parul matasos ¦ Mama.

Ne-a dat viata, ne-a vegheat somnul, ne-a protejat la pieptu-i cald cu rabdare si blindete, ne-a invatat binele si cum sa ne ferim de rau.

Ne-a pregatit pentru greutati cum a stiut mai bine, incit sa nu ni se para foarte grea viata. îngerul meu pazitor, prietena mea cea mai buna, ma iubeste neconditionat, imi e aproape si la bine si la rau"¦ Mama.

Adeseori, cind imi amintesc de vremurile fragede ale copilariei, mi se infatiseaza imaginea clara a dragei mele mame: cind ma intimpina in prag ori de cite ori ma intorceam de la scoala, ma saruta cu drag, imi lua ghiozdanelul din spate si-mi zicea: "Astazi cum a fost la scoala, scumpa mea copila?!". Nu stiam ce sa-i raspund atunci, doar ii zimbeam, stiam ca ma-ntelege,un zimbet ii era de-ajuns sa inteleaga, sa stie totul... doar de acela avea nevoie in acel moment. Mama"¦

"¦o carte deschisa mereu la dispozitia noastra, plina de intelepciune, pregatita sa ne-aline oful, sa ne-nvete bucuria.

Cite lucruri am putut sa invat de la mama! Ca omul, mai presus de toate, trebuie sa fie cinstit, cumsecade, cu bun simt. Am invatat ca bogatia unui om se afla-n suflet, nu altundeva! Cu ajutorul ei am descoperit citeva din tainele lumii: taina scrisului, cititului, crosetatului, unele din tainele gospodariei; sa gatesti e o arta, sa ai grija de animale e o arta, chiar si sa lucrezi pamintul e o arta... Cine m-ar fi putut invata mai bine aceste lucruri, daca nu mama? Cine altcineva ar fi facut-o mai bine decit ea?

Dar dupa atita truda si straduinta, ce a obtinut mama? Cu ce s-a ales din toate acestea? Cu niste copii harnici, educati, onesti, care o respecta si o iubesc... chiar ea ne-a spus-o, si ne-a mai spus ca noi pentru ea sintem cea mai mare alinare, cea mai mare bogatie"¦

  multumesc, mama!

Sper ca te am ajutat!
Alte întrebări interesante