Limba română, întrebare adresată de jokeralex87, 9 ani în urmă

O descriere literara in care folosim un limbaj artistic despre ''Primavara in Baragan'' , nu trebuie foarte lunga , imi trebuie cat mai rapid daca se poate , va multumesc!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de meyoung
1
''Baraganul selenar''

Cat privesti cu ochii, Baraganul se intinde ca un ocean de pamant negru si arid. Ploile din ultima vreme au facut ca acesta sa capete valuri de humus inchis la culoare si ici colo se vede cum timid apare iarba. Este singura culoare care da viata locului, verde-crud care te imbie s-o mangai, s-o strangi in pumn si s-o mirosi. Primavara vine aici cu un vanticel nu foarte duios, aspru si certaret parca, ce canta o simpfonie in tonuri subtiri si reci. Biciuie ciulinii, singurii care au rezistat sfidatori si neascultatori iernii si care atunci cand nu se mai pot tine in radacini, se prind in ghemuri si fug pe intinsul ocean arid. Cu toate ca este un loc oarecum neprimitor, pasarelele bucuroase de sosirea primaverii, il ating usor cu aripile si-l mangaie rasfatandu-l cu triluri de argint. Soarele ii intinde si el raze timide si-l trezeste din amorteala iernii. 
E fascinant cum un loc arid si aspru precum Baraganul se trezeste la viata si incearca sa spuna si el ''bun venit'' primaverii.
Alte întrebări interesante