Limba română, întrebare adresată de lyatema8363, 8 ani în urmă

O In redactarea textului tău, vei avea în vedere: să ai un conținut adecvat cerinței (să respecţi ten så integrezi în text două scurte pasaje descriptiv să te exprimi corect, clar și adecvat; să respecţi normele de ortografie și de punctua să scrii lizibil și să așezi textul adecvat în pagin Notă. Se acordă 10 puncte din oficiu. ​.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de eggsebi91
1

O cartita vrea sa fie prietena cu girafa, dar această o disprețuiește. Girafa își pierde însă cheia intr-o groapa adâncă. Stand și uitându-se mai bine își aduce aminte de cartita și se duce sa o caute . O găsește pe acesta intr-o câmpie verde, luminoasa și plina de flori colorate, care de care mai frumoase, numarandu-si ieșirile galeriei pe care tocmai o sapase.

Girafa ii povestește cu amărăciune nenorocirea care i s-a întâmplat și cu lacrimi în ochi o roagă sa o ierte pentru comportamentul ei fata de ea și sa o ajute. Cartita nefiind cu nasul pe sus și având un suflet bun ii sare în ajutor. Coboară în groapa adâncă și întunecată care era precum o peșteră înfricoșătoare și reușește să ia cheia girafei.

Girafa ii mulțumește micii ei prietene pe care acum nu o mai privește cu dispreț și pleacă incantata ca si-a recuperat cheia dar și dezamăgită de comportamentul ei.

Alte întrebări interesante