Studii sociale, întrebare adresată de 1234567881, 8 ani în urmă

O întâlnire interculturală!
Vreau o compunere urmând Instrucțiunile din poză! dacă nu o idee diferită față de ce este pe Brainly! Ofer 50 de puncte + coroană!:) Urgent! Vă rog!
Urgentttttttttttttttttttttt!!!!!!! Este un proiect !!!

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de stefania2009c
3

In excursie

Eu și colegii mei am plecat într-o excursie dis de dimineață la începutul vacanței de vară. Plecam in Africa pentru a ajuta copiii nevoiași de acolo și pentru a le afla cultura. Am plecat cu avionul și după mai multe ore am ajuns in cele din urmă. După banii strânși din întreaga școala, am cumpărat jucării, apa, mancare și haine.

Ajunși acolo, am fost întâmpinați de localnici. Nu puteam sa cred că existau oameni de o alta culoare. Am intrat în satul lor și, erau foarte multi copii. Ei, s-au holbat la noi, pentru că li se păreau și lor că noi suntem diferiți fata de ei la culoare, însă ne-au invitat la joaca cat timp profesorii descărcau produsele. M-am împrietenit cu fetița care am comunicat prin limba engleza. Nu eram experte, dar incercam sa ne înțelegem. Am vrut să aflu cat mai multe informații, pentru că totul la ei mi se părea fascinat.

-Cum te cheamă?

-Ma cheamă Abedi ceea ce înseamnă că sunt credincioasa! Tu cum te numești?

- Mă numesc ....... (pui numele tau)

- Ce nume frumos! Dar este foarte diferit de numele noastre!

-Intr-adevar!

- Câți ani ai?

- Am 14 am împlinit chiar acum o lună. Tu?

- Eu am 13! Povestește mi despre religia ta! Sunt extrem de curioasa! Am învățat la socială, materia care o învățăm la școala că avem religii diferite și tot felul de lucruri diferite.

-Noi avem un Zeu Suprem. Este protectorul nostru și are întotdeauna grija de noi. Tu ai vreun Zeu?

- Nu.... Eu am religia creștină ortodoxă și mă rog la Dumnezeu.

-Da, am mai auzit, și de la alți copii care au venit anul trecut. Mi-au povestit mai mult despre aceasta religie a voastră. Este de-a dreptul minunata!

-De unde ai aceste brățări?

-Bunicile mele mi le fac. Sunt de la oasele animalelor, le vopsesc culori de la diferite plante care stau mai mult și le lustruiesc bine ca sa nu mă deranjeze

- Cat de frumos! Și bunica mea îmi făcea, dar mărgelele erau deja cumpărate de la magazin... Iar acum, că ea nu se mai afla printre noi, îmi cumpăr de la magazin

-Imi pare atât de rău.... Uite, îți dau eu o brățară!

- Îți mulțumesc enorm! Nu am sa te uit niciodată!

Cele doua fete s-au îmbrățișat și și-au luat rămas bun.

Fata, ajunsă în avion, a constatat că, oamenii de acolo sunt geniali cu pielea lor, cu religia lor și toate tradițiile lor. Speră să mai vina și să își vadă din nou prietena!

Succes!

Alte întrebări interesante