Limba română, întrebare adresată de biencutzabiutza, 9 ani în urmă

o intamplare la mare ... ceva idei daca va rog

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de RoxanaDoro
3
"Vara aceasta , prieteni mei au vazut ceva ne-obisnuit sub apa. Era foarte mare , gat lung, picioare lungi, avea pielea ca o broasca de mare.Era chear Monstrul din Locness. Era imposibil sa existe asa ceva , nu ne venea sa credem ochilor , dupa ce am iesit din apa , fiara incepe sa ...."

HGCJGHCGJ: Mai întâi trebuie să te gândești ce elemente pot apărea într-o compunere despre mare. Poți alege să scrii despre unul din subiectele de mai jos, sau le poți încadra pe toate.Cea mai frumoasă amintire legată de vacanța la mareApusul / Răsăritul surprins la mareO vacanță la mare cu prieteniiO vizită la delfinariu / aquariumOdată ce ți-ai ales o parte din aceste teme e timpul să detaliezi subiectul. Să luăm de exemplu tema despre o vacanță la mare cu prietenii. Aici poți povesti despre călătoria cu
HGCJGHCGJ: cu trenul până la mare, despre aventurile pe care le-ați avut, locurile pe care le-ați vizitat, oamenii noi pe care i-ați cunoscut etc.
De exemplu: Călătoria cu trenul din orașul meu natal X, până în Constanța, Mangalia etc a durat mai bine de 4 ore, timp în care ne-am jucat tot felul de joculețe, am spus glume, am povestit multe pățănii etc.
Răspuns de IoanaCristina
2
Mai întâi trebuie să te gândești ce elemente pot apărea într-o compunere despre mare. Poți alege să scrii despre unul din subiectele de mai jos, sau le poți încadra pe toate.Cea mai frumoasă amintire legată de vacanța la mareApusul / Răsăritul surprins la mareO vacanță la mare cu prieteniiO vizită la delfinariu / aquariumOdată ce ți-ai ales o parte din aceste teme e timpul să detaliezi subiectul. Să luăm de exemplu tema despre o vacanță la mare cu prietenii. Aici poți povesti despre călătoria cu trenul până la mare, despre aventurile pe care le-ați avut, locurile pe care le-ați vizitat, oamenii noi pe care i-ați cunoscut etc.
De exemplu: Călătoria cu trenul din orașul meu natal X, până în Constanța, Mangalia etc a durat mai bine de 4 ore, timp în care ne-am jucat tot felul de joculețe, am spus glume, am povestit multe pățănii etc.
sau:  Odată ce am ajuns cu bine în Constanța ne-am cazat și am pornit într-o mini excursie prin oraș. Am vizitat principalele obiective turistice ale orașului, și anume Delfinariul, Planetariul, Muzeul de Istorie și Arheologie, Cetatea Histria, cele câteva părculețe și renumitul Cazinou de pe faleză.
sau : Legat de tema apusul/răsăritul surprins la mare: Aici poți pune accentul pe culorile ce apar pe cer în asemenea momente (cerul era format dintr-un amestec de albastru deschis cu un roșu puternic și o ușoară nuanță de violet) , pe ce sentimente ți-au trezit (bucurie, melancolie, tristețe), ce forma aveau norii, cum se vedeau valurile, cum se simțea briza mării etc.
Alte întrebări interesante