Limba română, întrebare adresată de Adina05, 9 ani în urmă

O intamplare petrecuta intr-o pauza la școală de 20 de rânduri.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dea54
157
Clopoțelul
Într-o zi de luni așteptam cu nerăbdare sa se termine ora de matematica, număram până și secundele celor zece minute rămase, ocupându-mi timpul pana la pauză. Minutele treceau ca anii, și entuziasmul de a fi în pauza cu prietenii îmi creștea pe fiecare minut ce trecea. În sfârșit, atât de aproape, 3,2,1.... PAUZĂ!
Sunetul clopoțelului suna de parcă eram la bunica jucandu-mă în gradina cu flori și m-a făcut sa uit de presiunea orei de matematică.
Trebuia sa profit din plin de cele 10 minute de pauză, nu știam ce sa fac mai întâi.
Lăsându-mă dusă de val observ pe terenul sportiv 2 băieți împingându-se și mai ca se luau la bătaie... Nu știam ce sa fac, sa continui sa stau în pauza sau sa fac ce e corect și sa chem un profesor sa liniștească situația. Fiind prea puțin timp și nevrând să-l risipesc merg eu sa pun lucrurile cap la cap. Crezându-mă în stare sa iau măsuri de una singură mă oprește un profesor chemat de o fată corectă și îmi spune ca nu este bine să nu chem un adult când situația mă depășește. Acesta a mers să discute cu băieții apoi venind sa continue sa îmi explice de ce nu am făcut bine ce am făcut. Chiar dacă nu procedasem corect eu eram cu gândul la pauza evitând astfel conversația educativă pe care o purtam cu un domn mai în vârstă decât mine.
Am terminat de ascultat și pregătită să continui pauza să-l auzit iar clopoțelul. De data aceasta numai sunase la fel ... Mă întristase într-un fel.
M-am dus în clasa pregătindu-mă de următoarea ora și gândindu-ma la următoarea pauză.
sper sa Îți fie de folos.
Alte întrebări interesante