Limba română, întrebare adresată de danait, 9 ani în urmă

O intamplare petrecuta la sanius-compunere (cca 100 cuvinte).Multumesc.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
58
La sanius

Pe ulita dintre case e o larma de nedescris.Glasurile gurese ale copiilor se aud pana departe,departe si se pierd  intr-un ecou rasunator. Se striga unii pe altii , se -mbrancesc si isi imping saniutele care aluneca usor pe partia lucioasa pana jos  in drumul principal.
Mihut a ajuns sus in varful partiei .O masoara in lung si in lat si nu indrazneste sa -si dea drumul. Din urma il ajung alti tanci galagiosi si nerabdatori sa zboare pe intinderea albicioasa care stralucea imbietor.
''Hai ma, ce te uiti atata , doar nu ti- fi frica!'' ii zise unul mai grabit din spatele lui.
Mihut ramasese stana de piatra.Visase atata timp sa ajunga acolo , sa alunece cu saniuta lui magica confectionata de bunelul iar acum se simtea strain si nesigur.
Copiii frematau in jurul lui nerabdatori sa-si incerce din nou viteza saniei pe alunecusul ulitei.
Deodata , Mihut se simti impins si cat ai clipi avu senzatia ca se dezlipeste de pamant si ca zboara spre inaltime. Parul i se zbarli, stranse cu putere haturile saniutei si inchise ochii. Auzi ca prin vis strigatele copiilor: ''Vireaza la dreapta , vei intra in mormanul de zapada.''
Nu avu timp sa reactioneze caci intr-o clipita se trezi acoperit de  zapada pana peste cap. Era alb ca un om de zapada .Nu patise nimic .Ciudat dar se simtea fericit. Copiii radeau si bateau din palme: '' Bravo ,Mihut, ai fost cel mai curajos.''Lui Mihut i se strecura o lacrima printre genele lungi si inghetate, dar deodata incepu sa rada si el .Glasurile copiilor rasunau pana departe , departe...

danait: Multumesc!
Utilizator anonim: Cu multa placere
Răspuns de Utilizator anonim
52
La sanius.

Este ianuarie iar fulgii de nea cad rapid umplând pământul.
Intr -o dimineata cand m-am trezit am vazut ca intreaga curte este plina de zăpadă.Numai decat m-am îmbrăcat si am plecat la sanius.Pe partie copiii veneau cu saniile.M-am urcat pe sanie si prietena mea m-a împins.Acum alunecăm foarte rapid.Fulgii ce pluteau lin îmi veneau in fata.Cand am ajuns la poalele dealului m-am grăbit sa ajung sus pentru încă o tură distractiva.M-am dat împreună cu toți prietenii mei.Era foarte distractiv.Si am facut ceva ce nu am mai facut de mult timp.Am facut trenuletul din sănii.Aceasta era bucuria iernii in copilăria mea.Eu i-am condus pe toți.Era foarte distractiv.Ne-am jucat asa demult încât am înghețat de frig.Am plecat acasa foarte bucuroasă si grăbită.Focul ardea in sobă iar eu stăteam si ma odihneam după o zi frumoasa la sanius.

danait: Multumesc...dar lipseste intamplarea:))
Alte întrebări interesante