Limba română, întrebare adresată de tanasoiumarina, 8 ani în urmă

O legenda din trecutul Greciei.
Va roog mult!!!!!!!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de larydrm22
1

Răspuns:

Grecia

prima legendă

Primul rege al Insulei Syros, Koiranos, a fost salvat de un delfin.

Insula Syros este celebră în Grecia, în special datorită capitalei sale, Ermoupoli, care este considerată și capitala Cicladelor. Aceasta este înconjurată de apele azurii ale mării, oferind turiștilor șansa de a petrece vacanțe de vis pe plaje de fildeș.

Știai însă că primul rege al acestei insule, cunoscut în istoria Greciei cu numele de Koiranos, a fost salvat de un delfin, ceea ce a condus la apariția insulei de poveste pe care o vizităm astăzi?

Conform mitologiei grecești, corabia pe care se afla acesta s-a scufundat în mijlocul mării, însă regele Koiranos a fost salvat și dus de un delfin la peștera care îi poartă numele: Koiranion Andro.

a 2-a legendă

Insula Naxos, dovada dragostei supreme

Insula Naxos reprezintă o altă destinație de vacanță celebră în rândul turiștilor atrași de frumusețea Greciei.

Știai însă că aceasta este denumită și Insula Dragostei? Conform mitologiei grecești, Insula Naxos este tărâmul pe care s-au adăpostit Ariadna, fiica regelui Minos al Cretei și Tezeu, regele fondator al Atenei. Aceasta l-a ajutat să ucidă minotaurul căruia urmau să îi fie oferiți ca ofrandă de către regele Minos, însă ulterior Tezeu a abandonat-o pe Ariadna pe acest tărâm.

Prin urmare, celebrele insule din Grecia, devenite destinații exotice apreciate de turiștii din întreaga lume, ascund legende și curiozități care le sporesc farmecul aparte. Acum că le-ai descoperit, suntem convinși că vei trăi altfel orice experiență de vacanță pe aceste tărâmuri fermecate din mitologia grecească. 


tanasoiumarina: mulțumesc mult ❤️
larydrm22: npk
larydrm22: îmi dai coroană ? trg una îmi mai trebuie
Răspuns de ilovemath4
0
Minotaur
Minotaurul era un monstru din mitologia greacă, care era pe jumătate uman și pe jumătate taur. S-a născut din uniunea dintre o zeiță și Taurul Cretei, oraș în care se spunea că trăiește. Locuia într-un labirint situat în orașul Creta.

Conform legendei, el a locuit acolo pentru că regele orașului, Minos, a fost sfătuit de oracol să-l ascundă datorită naturii sale violente. De fapt, întrucât era o creatură supranaturală, a mâncat doar oameni în dieta sa.

Când fiul lui Minos a fost ucis accidental într-un eveniment din Atena, regele a ordonat trimiterea a 14 tineri în fiecare an pentru a hrăni Minotaurul.

Totuși, conform poveștii, eroul Teseu a mers la labirint, a folosit o minge de tablă pentru a rămâne pe curs și a ucis minotaurul.
Alte întrebări interesante