Limba română, întrebare adresată de eva600539, 8 ani în urmă

o legendă ușoară despre orice animal




va rog frumos daca puteți să mă ajutați ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de antonia1634
1
A fost odata o baba care traia intr un sat de la marginea unei paduri. Si baba aceea era asa de rea si hoata, incat megiesii sai
nemaiputand-o suferi, au hotarat sa se scape de ea.

Astfel, intr o noapte au legat o la ochi si au dus o departe, departe in mijlocul unui codru. Cand s a facut ziua, baba a apucat o si ea incotr o a nimerit.

Si a mers ea cat a mers, inspre soare rasare, pana a dat de un palat frumos, frumos ca cele din povesti. Palatul era locuit de o mutime de vietati si mai ales de pasari multe. Batand baba la usa palatului, a iesit o femeie. Femeia aceea era Sfanta Duminica. Sfanta Duminica, intreband o pe baba ce doreste, aceasta ii spuse ca vrea sa se angajeze la stapan. Si Sfanta Duminica o primi pe baba ca pe o femeie de treaba.

Baba nu se multumi cu hrana ce primea de la Sfanta Duminica si a inceput sa fure cate o pasare, pe care o manca ascunzandu se prin tufisuri. Sfanta Duminica, prinzand de veste ca baba umbla cu furtisaguri a dat o afara din slujba si a blestemat o sa se prefaca in animal salbatic si sa se hraneasca toata viata numai cu prada.

Astfel baba cea rea, sireata si hoata, s a prefacut in vulpe si traieste de atunci prin vecinatatea satelor, ascunsa prin tufisuri, prin gauri, pe care si le construieste singura, prin maluri si locuri neumblate, de unde apoi vine pe furis, sa fure pasarile oamenilor.


Sper ca te-am ajutat, nu am gasit alta mai scurta
Alte întrebări interesante