Limba română, întrebare adresată de Iulian161, 9 ani în urmă

O narațiune (acțiune) cu titlul ''O faptă bună de Craciun''

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de madu12
2
Tudor vrea sa faca un gest frumos de Craciun si strange jucarii pentru copilasii de la orfelinatul din Resita.
As vrea sa-l ajutam si noi ... cine poate ...
Cei care locuiesc in Resita, Timisoara sau prin zona si ar avea jucarii de donat, sunt rugati sa-l contacteze pe TudorS ... iar cei care locuiesc in Cluj-Napoca sau prin imprejurimi, sunt rugati sa ia legatura cu mine.
Daca aveti jucarii de care nu mai aveti nevoie, nu stati pe ganduri, haideti sa facem cativa copilasi fericiti de Craciun .
Am sa va rog totusi sa nu donati jucarii stricate.

 


madu12: ok ai fb?
tini7: stai,ce?
madu12: facebook
tini7: l-am avut
tini7: dar mi l-am ichis
tini7: inchis
Iulian161: Mulțumesc MADU12
Iulian161: !!!!
Iulian161: !!!!
madu12: nai pentru ce !! ajut cu mare placere pe orcine
Răspuns de BRAINLY01
4
   Toti  spun ca este bine sa faci fapte bune de Craciun, sa simti  magia sarbatorilor  cum te invaluie si ca nu este vorba doar de cadouri .   Insa un copil razgaiat si mereu nemultumit  credea ca sarbtorile  sunt doar si doar despre cadouri. Cel putin asta credea pana intr-o noapte ,cand i s-a aratat in vis  Mos Craciun  si i-a spus :
    - Copile, daca vei ramane asa cum esti acum ,rau si nemultumit, vei ramane singur si ocolit de toti cei din jurul tau. Esti un copil bun in interior ,dar daca nu te schimbi ,in curand asta nu v-a mai conta .
         Dupa noaptea aceea copilul s-a gandit mult si a realizat ca lumea deja il ocolea asa ca a decis ca trebuie sa se schimbe. A doua zi a inceput sa faca doar fapte bune ,insa avea sentimentul ca nu era destu . Craciunul se apropia cu pasi repezi iar copilul tot nu simtea ca  si-a terminat treaba indiferent de cate fapte bune facea.Asa a trecut timpul si baietelul nu-si dadea seama ca face fapte bune ,pentru ca pentru el acest lucru devenea un obicei.
               Toti se simteau bine si erau fericiti deoare ce era ziua de Craciun . Dupa ce au mancat el si familia lui au dorit sa deschida cadourile ,dar in secunda aceea baiatul si-a dat seama ca asta era fapt buna pe care o astept ,care urma sa umple si ultimul gol . Trebuia sa ia toate cadourile si sa mearga la casa de copii pentru a le dona si copiilor mai putimi norocosi ca el , asa ca asta a si facut.
              O luna mai tarziu a visat iar ca Mos Craciun ii spune ceva:
              -Tu ,baiete,esti iertat de toate rautatile pe care le-ai savarsit pentru ca ai renuntat la Craciunul tau plin de cadouri, pe care le considerai atat de importante , iar eui sunt mandru de tine. Ho! Ho! Ho! Ne vedem la anul!
              Si baiatul s-a schimbat aducand totodata cu bunatatea sa si iubirea celor din jur.

BRAINLY01: nu sunt sigura , dar am scris-o pe etape . adica nu am scris inconinu ,am mai scris am mai sstat si imi imaginam toata scena. oricum nu-s sigura cat a durat , dar daca ai imaginatie o faci in 5-10 min
Iulian161: Bine,mulțumesc de compunere.Țiaș da o grămadă de mulțumiri.
madu12: e de pe ner
Iulian161: Ce vrei sa spui
Iulian161: ??
BRAINLY01: nu-i de pe niciun net . daca nu stii sa scrii compuneri nu acuza pe altii ca iau compuneri de pe net
Iulian161: Pa hai sa nu mai vorbim!Pa,pa,pa,pa,pa,pa sa nu ne mai întâlnim!!!!!!!
madu12: mda
Iulian161: Vorbeam cu MADU12
Iulian161: Ce hai pl
Alte întrebări interesante