Limba română, întrebare adresată de RelaxedMan, 8 ani în urmă

o naratiune cu titlul Cine a furat Craciunul. Compunerea trebuie sa aiba minim 15 randuri, minim trei alineate.
va roog!
DAU COROANA SI 100 DE PUNCTE!!!!!!!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mincudenisa1107
0

Răspuns:

Au fost odată 5 copilasi care pe timp de iarnă se jucau afara în zăpadă. Ei erau foarte fericiti deoarece urma să vină Mos Craciun. În timp ce se jucau unul dintre ei vede ceva nemaiîntâlnit pe cer, a văzut o sanie trasă de niște elfi, dar nu erau genul acela de elfi buni. Părea că vor să facă ceva rău.. După ce copilașul a privit cerul, a revenit la joaca lui. Mai târziu când se lasase seara, copiii intra în casa pentru a servi cina, dar dintr-o dată se i-a curentul. Aceștia au ieșit afară și au observat că a dispărut zăpada. Ei s-au întrebat cum este posibil asa ceva. Băiețelul ce văzuse sania cu elfi s-a gândit că poate aceea au făcut acest lucru dar nu era sigur pentru ca nu avea nicio dovadă.

A doua zi totul revenise la normal, iar copiii s-au întâlnit din nou pentru a discuta ceea ce s-a întâmplat seara trecută. Ei au vorbit ce au vorbit și au ajuns la o înțelegere, aceea de a cauta vinovatul sau vinovatii care voiau să le fure bucuria și Crăciunul.

Aceștia pornira la drum . Au mers sus pe dealuri și pe munți dar nimic., până când le-a apărut în cale o peșteră. Ei speriati au intrat acolo și ce credeti ca au găsit, au găsit saniuta zburătoare dar fără elfi în ea. Au cotrobait încercând să găsească dovezi că ei vor să facă fapta cea rea și au găsit o mașinărie care semăna cu un pistol cu o bila în vârf. Acesta mașinărie avea puterea de a schimba vremea, uimitor nu? însă dacă nu era zăpadă Mosul numai putea veni asa ca ei au luat pistolul și l-au ascuns bine după care i-au pandit pe elfi.

Aproape că adormeau dar, dintr-o dată se aude ceva, erau cei 3 elfi care plănuiau să fure toată magia Crăciunului insă , copilasii și-au făcut un plan pentru ai prinde. S-au gândit să i-a o plasa și să o arunce peste ei. Zis și făcut. Copiii au așteptat și au aruncat plasa peste ei iar elfii au fost duși în închisoarea celor rai de către elfii cei buni care au venit în ajutorul copilasilor.După aceea ei au mers acasa pentru a lua cina și au decis ca acesta să fie secretul lor și să nu îl mai zică nimănui.

Explicație:

Scz va am scris aș mult, nu ma pricep la povesti scurte!!!

Alte întrebări interesante