„O persoană care este în stare să transfere altora intregul cost al greșelilor ei are puțin interes să culeagă informații înainte de acționa. O persoană care este silită să suporte întregul cost al greșelilor comise de alții va incerca să nu-i lase să facă greşeli. Evitarea greşelilor este de asemenea costisitoare, dar oamenii vor avea tendința să nesocotească costurile pe care ei înșiși nu trebuie să le suporte." (Paul Heyne, Modul economic de gândire, Editura Didactică și Pedagogică, București, 1991, p. 139)
a.Pornind de la acest fragment incercați să realizați o analiză comparativä între economiile de piață și economiile planificate.
b. În care dintre cele două economii credeți că principiul raționalității guvernează intr-o mai mare măsură deciziile indivizilor? Ce argumente puteți aduce în favoarea răspunsului vostru?
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
A)
Eu cred că economiile de piață pot aduce bani dar poate nu destui, din cauza ca poate nu sunt clienti.Si la economiile planificate ai timp de gandire sa gasesti locul porivit ziua potrivita etc.
B)
Sunt sidura ca economia planiicata este decizia cea buna cum am zis si la punctul"A)" sunt mai sigure. De acea eu cred ca economiile planificate guzerneaza
Sper ca te-am ajutat!
Amylus27:
Multumesc!
Alte întrebări interesante
Studii sociale,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Biologie,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă