Limba română, întrebare adresată de Diva11, 9 ani în urmă

O poveste despre ciocarlie

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de patriciamaria3
1
Ciocârliile fac parte din familia păsărilor cântătoare din ordinul Passeriformes care cuprinde peste 92 de specii cu corpul de dimensiune mijlocie sau mica. Ciocârliile sunt păsări care canta in zbor. Hrana ciocârliilor o constituie semințele de vegetale. Ea are un cântec ascuțit , si ne înveselim la auzul catecului ei. Este o pasare îndrăzneață si agera in zbor.
Răspuns de crinairin
2
                                                   Ciocarlia
   In spatele casei mele a venit din nou ciocarlia.Asa face in fiecare vara,ca si cum ar dori sa ramana pe veci in aceste locuri.Eu o cunosc de cand ma stiu,asa ca i-am dat si un nume:o cheama Aglaya,pentru ca mereu e stralucitoare.
   Desi nu este prea prietenoasa cu oamenii,pe mine ma lasa sa o privesc de aproape,aratandu-mi frumusetea ei nepamanteasca.Are un cioc galben,niste ochisori neastamparati si un penaj parca  desprins dintr-un tablou maret.
    Aglaya are adeseori cantecul trist,alteori indraznet si vesel,ca si zborul ei fantastic,ce pare ca sparge vazduhul.Cand poposeste pe crengile stejarului,care o adaposteste an de an,isi drege glasul in liniste,pentru cateva minute ,apoi isi reia cantecul,ce imi patrunde adanc in suflet.
    Ea este cea mai buna prietena a mea si tin foarte mult la ea.
Alte întrebări interesante