Chimie, întrebare adresată de vaculov2007, 8 ani în urmă

O poveste despre oxigen.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de saramanole
3

Răspuns:

Povestea oxigenului

Extraterestrul Sally locuia pe Marte.Într-o dimineață , Sally a găsit o groapă adâncă.A coborât acolo,și a găsit o sticluță.Acesta impresionat de ce a găsit , s-a dus la căpitanul planetei Marte.

-Nu acum,Sally,sunt ocupat!Am găsit o planeta unde nu există nicio ființă,și trebuie să o investigăm!O să lansăm o navă spațială pe această planeta.Am numit-o Terra!spuse căpitanul

-Pot veni și eu pe Terra? spuse Sally plin de speranță.

- Sigur.Plecăm în 10 minute.Pregătește-te!

Peste 10 minute acesta s-a urcat în nava spațială,luând și sticluță găsită cu el.

Când au ajuns pe Terra ceilalți extratereștri au investigat Pământul , dar Sally se uita în continuare la sticluță.Când a deschis sticluță, a ieșit foarte foarte mult aer din ea.Extratereștrii au fost uimiți.Așa a apărut oxigenul pe Terra.

Sper că te-am ajutat! PS: Această poveste este scrisă de mine.

Răspuns de demonmd666
1

Raspuns:

Oxigenul este folosit in ficare zi la respiratie la fotosinteza la plante la apriderea unui chibrit si la topirea metalelor. Oxigrnul alcatuieste circa 21% din aer azotul 77% dioxidul de carbon 0,04 iar 1% alte gaze. Oxigenul este important in natura deoarece are procesul de fotosinteza, in viata omului oxigenul este necesar pentru respiratie si pentru circulatia sangelui iar in apa ( mare, ocean) la fel ajuta la procesul de fotosinteza ( de unde apare oxigenul in apa? el apare dupa procesul de fotosinteza creat de alge)

Sper ca team ajutat!!!!

Alte întrebări interesante