Limba română, întrebare adresată de crutancristi447, 8 ani în urmă

O poveste mare despre balaur


Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Valdanet
5

Balaurul cel gri

Într-o țară din lumea asta mare, din timpuri străvechi, trăiește un balaur, ce se arată doar ziua, pentru că noaptea el se ascunde în pădure.

Acest balaur are culoarea gri, precum norii, pentru că el călătorește peste tot doar la mare înălțime și trebuie să rămână nevăzut de oameni.

Când plouă și cerul este tot negru, balaurul se vede cel mai bine, pentru că solzii îi sunt uzi de la ploaie și atunci ei sclipesc la orice rază de soare.

Balaurul aleargă în fiecare zi peste tot, el nu are liniște decât noaptea, când se odihnește într-o vagaună cu multă verdeață.

El se hrănește doar cu apă de la ploaie și câteodată mai prinde și câte un zmeu, pe care îl devorează dintr-o înghițitură.

Acest balaur nu are nici un scop pe pământ și nu făce rău nimănui, el doar se plimbă după cum bate vântul.

Câteodată, oamenii îl văd mare, rotund, apoi balaurul îsi alungeste coada pe metri mulți de cer, dar de cele mai multe ori el este amestecat printre nori, de nu se poate afla unde este în acel moment.

Oamenii mai văd din când balaurul, când norii aleargă pe cer, dar de cele mai multe ori el dispare în înălțimi până noaptea, când revine în pădure la văgăuna lui verde.

Alte întrebări interesante