Limba română, întrebare adresată de DarkVader, 8 ani în urmă

O povestire la orice tema

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Nadia12311
3
Față cu părul de aur.
Era odată un împărat care avea o fiica și doi fii.
Fata era foarte frumoasă și încântătoare, are părul de aur, buzele roșii ca focul și înaltă ca un copac. Cei doi fii erau foarte mici și nastrusnici.
Împăratul era foarte supărat de când mama(împărăteasa) murise.
Intr-o zi, trecu un flăcău pe langa curtea Palatului și auzise un cântec melodios și scump, care, era cântat de față cu părul de aur, Anelise. El vroia să se ducă la ea, dar, la porțile palatului era doi gardieni foarte mari. Gardienii i-au pus multe întrebări băiatului și până la urmă, îl lăsase să treacă în curtea Palatului.
Se duse spre a fată și o strigă. Când se intoarse, văzuse o frumusețe splendidă.
Și o întrebare de ce este așa tristă.
Ea i-a spus că: Un vrăjitor rău și malefic, Mi-a furat mama si a zis că o v-a omorâ, dar nu se știe. Băiatul i-a spus că se v-a duce. A intrebat-o pe fată unde locuiește și i-a spus că pe multele de dincolo de palat. Băiatul se duse la împărat și îl întrebare dacă poate să se ducă, iar împăratul i-a spus că dă, pentru împărăteasa lui. Băiatul se echipă cu tot ce îi trebui și porni spre muntele cel înalt. Când ajunse acolo, el auzise un zgomot puternic, venind din casa vrajitorului.El dormea, băiatul vroia să se ducă să scoată sabia și să îl omoare. Dar vrăjitorul se trezire deoarece băiatul călcase pe o creangă și făcu zgomot.
Când vrăjitorul ieși îl întrebare pe băiat de ce a venit, iar băiatul i-a spus că să îl omoare. Și scoase sabia și îl omorâ. Când îl omorâse din casa lui se auzea un strigat care era vocea împărătesei (presupusa moartă). Băiatul o luase și plecă spre Palatul împăratului. Față, Împăratul și cei doi fii erau foarte ingrijorat. Când îl văzu pe băiat și pe împărăteasa (mama sa/lor), se minună!
Împăratul îi dădu băiatului jumătate din împărăția să și mâna fiicei sale.
Băiatul și Anelide făcu o nuntă mare, mare de tot! Și au trăit până la adânci bătrâneți!!

SFÂRȘIT (THE END)
BUNA !!!
SPER CĂ TE-AM AJUTAT!!
SUCCES!!!
Alte întrebări interesante