Limba română, întrebare adresată de luca2233w, 8 ani în urmă

O scrisoare in care sa relatezi fratelui tau despre o intamplare petrecuta in vacanta la bunici.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de rodicajurescu
2

Răspuns:

Gura Văii                                                24 aprilie 2021

                                     Dragă Alex,

                    Îmi pare foarte rău pentru tine că n-ai venit şi tu în vacanța asta la bunici. Ştiu că înveți pentru bacalaureat, dar vreau să-ți spun că ai pierdut cea mai grozavă experiență. Dar, să-ți povestesc:

                  Azi am fost cu bunicul Petre la pescuit. Ar fi fost cum ştii şi tu, adică doar interesant şi foarte plăcut alături de bunic şi de glumele sale dacă nu s-ar fi întâmplat ceva... incredibil.

                 Cum stăteam noi liniştiți lângă baltă, de după deal a apărut un iepuraş griicios. L-am observat şi am stat nemişcați să vedem ce se întâmplă. Cu urechile ciulite, el venea tiptil spre noi. Apoi am văzut cum în urma lui venea, tot tiptil, o vulpe; cred că era un pui de vulpe mai neexperimentat, pentru că se furişa destul de şovăitor.

                Deodată, iepuraşul a făcut un salt şi s-a ascuns fix in rucsacul meu cel verde ce zăcea lângă tufa de soc. Când ne-a observat pe noi, vulpița a fugit. Iar iepuraşul... a rămas cu mine. L-am adus acasă. Bunicul i-a construit o cuşcă. Bunica l-a numit Kyky. Acum il hrănim cu trifoi din gradină şi cu boabe de porumb.

               Tu ce mai faci? Ai terminat de repetat la istorie?

                Abia aştept să vii şi tu de Paşte la bunici şi să-l mângâi pe Kyky cel drăgălaş.

                Pe curând,

           

                  Alin

Explicație:

    Ti-am povestit o intamplare aproape adevarata.

Răspuns de Komisarul
1

Răspuns:

Sal ! Voi incerca sa te ajut!

24.04.2021

Sal Andrei,

Asa cum stii, am plecat ieri catre bunici si vreau sa stii ca am ajuns cu bine. Bunicii m-au intrbat de ce nu m-ai insotit, dar le-am spus ca astazi trebuia sa participi la un concurs organizat la scoala.

Totul este neschimbt aici, iar prietenii nostri  ne asteptau pe amandoi. Vreau acum sa iti spun o mica intamplare caremi-a dat putin de gandit, asa ca, voiam afli si tu!

Stii ca Matei are un dulau destul de frumos  pe care il ia cu el oriunde merge.  Ei, ieri cand ne-am intalnit, Tanu de cum m-a vazut a sarit bucuros pe mine, miscandu-si coada in toate sensurile,  danadu-mi pupicuri nenumarate! Era haios, dragul de el!

Dupa saluturile facute am pornit catre centrul satului catre market ( stii cum e bunica!) vorbind de una de alta.... La un moment dat, Tanu a zarit peste garla, pe partea cealalta a drumului un alt caine mai mic  al unui vecin de-al lui Matei si... nci una, nici doua a fugit  catre Leu  tragandu-l pe  Matei cu toata puterea. Tu stii ce puternic este Tanu! Matei care nu se astepta, a fost smuls de langa mine si trantit in iarba, iar Tanu il tragea si latra de mama focului.

A incercat Matei sa-l linisteasca , dar lui Tanu cred ca ii trebuia un elan mai mare  ca sa ajunga la  Lala si nici nu asculta comenzile prietenuui nostru. Vaznd ca ia amploare situatia , am alergat si eu sa il opresc pe Tanu din agitatie,   dar acesta s-a intors la mine si ca si cum m-ar fi avertizat,  tragand  mai tare pe Matei. Ce era sa fac?

L-am rugat pe Matei sa isi desfaca lesa si sa se elibereze.... minutele treceau, larma era in toi, lumea iesise pe la porti... ce mai! o harmalaie !!!!

Matei a reusit intr-un tarziu sa se elibereze, iar Rex a fugit cu toata viteza. Tavalit prin iarba, Matei s-a ridicat suparat la culme, spunand cate ceva... Abia intr-un tarziu am inteles amandoi de ce s-a comportat asa Rex. Bietul  Leu era prins cu labuta intr-un lat uitat acolo de cineva. Tanu voia sa il salveze si astfel ne determina pe noi sa luam masuri!

Ne-am amuzat copios apoi dar am inteles cat de destept a fost Tanu. Hai ca ti-am ocupat ceva timp ca sa citesti. O sa te sun maine ca sa imi spui cand vii si tu. Matei te asteapta ca sa ii spui ce ai facut la concurs.

Salutare,

      Sergiu

Explicație:


Komisarul: daca ti se pare prea lunga scrisoarea, scoate cateva fragmente din ea, pe care consideri tu ca nu sunt relevante!
Alte întrebări interesante