Limba română, întrebare adresată de madalina566, 9 ani în urmă

o scurta comunere comparand lumea fictiunii literare cu lumea jocurilor pe calculator 

 

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Miriama
0
Imaginează-ți că personajele dintr-o poveste au intrat într-un joc.Cei trei purceluși, de exemplu, sunt de fapt niște personaje dintr-un joc pe calculator. Trebuie să ajuți purcelușii să construiască niște case cât mai puternice, astfel încât lupul să nu reușească să le dărâme. Dar pentru a avea materialele de construcții necesare ridicării unei case trebuie să ai bani în cont, banii se fac doar atunci când finalizezi un nivel de joc, iar nivelul de joc înseamnă să ai grijă de o mică fermă.Cu cât ai mai multe roade de cules, cu atât ai mai mulți bani pe care să îi utilizezi în a cumpăra materiale de construcții pentru casele purcelușilor.La finalul compunerii nu uita să explici că lumea din cărți este asemănătoare cu cea din jocuri. Personajele sunt fictive, la fel și acțiunea, dar lumea din jocurile de pe calculator poate fi “ordonată” de cel care joacă. În schimb, lumea literară nu poate fi schimbată de cel care citește cartea.

Miriama: sauu....... Eu cred ca jocurile pe calculator sunt inspirate oarecum din lumea fictiunii literare dar tot mai bine e cand citesti te imbogatesti si spiritaul dar si prin cuvinte noi pe care incepi sa le folosesti.
Miriama: Jocurile pe calculator sunt distractive dar nu iti solicita creierul asa cum o face o carte iar atunci cand intri intr-o lume fictiva in care se intampla tot felul de lucruri descoperi ce se poate intampla frumos sau urat in viata unor personaje care pot fi si oameni obisnuiti carora sa i se intample un anumit lucru. Vreau sa-ti spun ca e mai bine sa citesti o carte decat sa joci un joc.
Alte întrebări interesante