Istorie, întrebare adresată de letitiabunget, 8 ani în urmă

O scurta prezentare a lui Mircea cel bătrân

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de abundalaka90
6

Răspuns:

Mircea cel Bătrân a fost domnul Țării Românești între anii 1386-1418, dar a fost și o personalitate istorică importantă din istoria României întrucât a apărat statalitatea și religia țării, fiind un simbol al curajului și vitejiei datorită încercării de a constitui blocul unității românești.

Conflictele otomane

Bătălia de la Rovine din 1395 s-a soldat cu o victorie extraordinară pentru Țara Românească, datorită abilităților și cunoșințelor militare extraordinare ale domnului român.

Puterile creștine au remarcat amenințarea pe care o constituie Impreiul Otoman, astfel este hotărât ca toate statele creștine să se alieze împotriva turcilor. Prin urmare are loc Cruciada de la Nicopole, în 1396, unde din cauza faptului că Mircea nu este lăsat să deschidă atacul, lupta va reprezenta un eșec uriaș, victoria fiind de partea inamicilor. Relația Țării Românești cu turcii se va îmbuna după 1402 deoarece din cauza asasinării sultanului Baiazid I de către Timur Lenk, la tron va rămâne fiul mai mic, Musa, care va fi sprijinit de către domnul român. Spre sfârșitul domniei, Mircea semnează un Tratat de Pace cu Impreiul Otoman, prin care Valahia va plăti tribut în schimbul păcii.

Mircea cel Bătren, domn al Țării Românești a murit pe 31 ianuarie 1418 și a fost înmormântat la mânăstirea Cozia.

Sper ca te-am lamurit .Pentru mai multe intrebarii poti sa ma contactezi

Alte întrebări interesante