Limba română, întrebare adresată de maiasoacate, 8 ani în urmă

Obiceiuri italieni.nu vreau multe vreo 2-3.va rogg !!​


maiasoacate: daca stiu, desigur.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de monagavrilutz
1

Răspuns:

Atmosferă de Crăciun

Să începem cu celebrul simbol al Crăciunului, care nu lipsește niciodată din nicio casă italiană: bradul de Crăciun. În Italia, pomul de Crăciun au devenit o tradiție în a doua jumătate a secolului al XIX-lea datorită reginei Margherita de Savoia, care l-a împodobit în Palazzo del Quirinale din Roma, lansând o modă care s-a răspândit rapid în întreaga peninsulă.

Tradiția spune acum că pomii de Crăciun sunt împodobiți pe 8 decembrie și desfăcuți pe 6 ianuarie în fiecare an.

O altă parte importantă a Crăciunului italian este ieslea. Scena Nașterii Domnului, așa cum o știm astăzi, se spune că este lucrarea Sfântului Francisc de Assisi. În noaptea de Ajun a Crăciunului din 1223, în Greccio, în Umbria, a realizat prima scenă a nașterii din istorie, reprezentând nașterea lui Isus în leagănul său din Betleem.

Din acel moment, mulți artiști au create figurine din lemn sau din lut în acest scop. Primii au fost toscanii, dar în scurt timp s-au răspândit și în regatul vechi din Napoli. În prezent, maeștrii reprezentării Scenei Nașterii Domnului sunt napolitanii, iar simbolul acestei tradiții napolitane sunt magazinele din Via San Gregorio Armeno.

Dar cadourile? Moș Crăciun, Santa Lucia sau Iisus, cine aduce darurile?

Evident că în zilele noastre este Moș Crăciun cel care aduce cadouri, deși în unele zone din nordul Italiei, cum ar fi Brescia, Bergamo și Verona, tradiția Santa Lucia continuă să fie sfânta care aduce darurile copiilor de Crăciun. La un moment dat, într-o epocă mai puțin consumatoare, însuși Isus Hristos aducea, în mod traditional, cadouri tuturor copiilor.

Ajungem la unul dintre momentele cele mai importante: Cina din Ajunul Crăciunului sau masa de Crăciun?

Aici, Italia se împarte între cei care acordă o importanță mai mare cinei Vigilia, o masă de seară pe 24 decembrie și cei care preferă prânzul în ziua de Crăciun.

Mâncărurile tipice de Crăciun ale diferitelor regiuni italiene sunt multe și variate, însă merită menționată în special mămăliga cu cod și lesso cu sosuri în Veneto; agnolotti fiert, condimentat cu sosuri în Piemont; carbonade (carne de vită gătită în vin roșu) în Valle d'Aosta; canederli și icre în Trentino; tortellini și passatelli din Emilia-Romagna; ficat și friptură de bibilică sau capon umplut în Toscana; spaghete cu scoici, supă de capon (cocoș castrat) sau capon umplut în Campania; colurgionees (ravioli umplute) și malloreddus (gnocchetti) în Sardinia și paste cu sarde în Sicilia.

Acestea fiind spuse, o constantă a tuturor meselor italiene de Crăciun sunt fructele uscate și deserturile, cum ar fi panettone, torrone și pandoro. Pe lângă aceste dulciuri clasice italiene de sărbători, fiecare regiune are propriile dulciuri tipice de Crăciun.

Masa de Anul Nou

Petrecerile de Crăciun și de Anul Nou se numără printre cele mai delicioase ocazii ale anului. Este o tradiție bine stabilită care aduce familii împreună nu numai pentru a face schimb de cadouri, ci pentru a redescoperi bucuria de a se întâlni la masă împreună.

Cina de gală de Anul Nou este plină de feluri de mâncare variate, care diferă în funcție de regiuni, dar două dintre ele vor fi în mod special prezente pe fiecare masă de la Aosta până la Trapani: zampone și cotechino însoțite de linte. Acesta din urmă reprezintă banii care se vor acumula în cursul anului: cu cât mâncați mai mult, cu atât veți câștiga mai mulți bani!

Masa se încheie cu fructe uscate și struguri. Conform tradiției, este important să aveți struguri pe masă în ziua de Anul Nou, deoarece cei care mănâncă struguri în prima zi din an își numără banii pe tot parcursul anului.

Anul Nou în Italia este sărbătorit cu petarde și focuri de artificii de toate felurile care iluminează cerul pentru a primi cum se cuvine Noul An. Mulți oameni aruncă lucruri vechi de la ferestre, ca să arunce toate lucrurile negative din ultimul an, așteptând lucruri bune din viitor. La miezul nopții, se fac urări de bine și se ciocnește cu un pahar de vin spumant neapărat italian!

Culoarea roșie joacă un rol important. Da, ați citit corect: pentru a fi mai norocoși în noul an, este esențial să purtați ceva de această culoare.

Playing 'tombola' bingo is traditional at New Year in Italy / Flickr

La petreceri private și publice, oaspeții se distrează adesea cu un anumit joc - ceea ce italienii numesc „Tombola“, un fel de bingo. Atracția specială de a juca acest joc provine din faptul că fiecare număr are un simbol; în loc să îl citească cu voce tare, jucătorii îl pot indica prin simbolul prin care este reprezentat în mod tradițional (de exemplu, numărul 90 este „frica“, 47 este „vorbitorul mort“ etc.


maiasoacate: Ai dat copy,....+ am spus cateva obiceiuri.....
Răspuns de rusus236
1

Răspuns:

Mananca multe paste,Sunt fiarte bogati si se casatoresc la batranete,Sa corbesca prostii.Atat stiu.

Explicație:

Mama a mucit in Italia

Te rog raspunde la intrebarea mea!!!


rusus236: Chir te-am ajutat?
rusus236: Chiar*
maiasoacate: da,ms mult=) !
rusus236: Poti sa ma sjuti si tu
maiasoacate: da
rusus236: Poate devenim prietene
maiasoacate: da=)
Alte întrebări interesante