Istorie, întrebare adresată de gabrielamuresan887, 8 ani în urmă

Obiceiuri și tradiți la turcii?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de zeus69100
0

Explicație:

Io știu ca ei nu au voie s amanance porc cel puțin religia. mai știu și ca qu o inghetata doarme lipicioasa și ca au muzica misto

Răspuns de alexandramariaaaaa
1

Răspuns:

La turci, cele mai multe obiceiuri și tradiții se păstrează din perioada otomană, când familiile efectuau anumite practici pentru a avea copii.

Practicile tinerilor de a avea copii începeau încă de la nuntă; în prima zi, mireasa venea în casa mirelui, iar un copil îi descoperea fața miresei, înlăturându-i voalul, gest care exprima urarea ca mireasa să aibă copii. În orașul Muș din Turcia, în prima zi când mireasa venea la casa mirelui i se punea în brațe un băiețel, gest care exprima credința că primul copil pe care îl va avea va fi băiat.

În timpul rugăciunii musulmane, mirele și mireasa se rugau lui Allah să le dăruiască un băiat. În Anatolia, întâlnim diferite modalități prin care se făceau preziceri dacă femeia va avea sau nu copil. Femeia care nu avea copii se ducea la hogea, care se ruga pentru ea și pentru a o feri de rele, de boli sau pentru a o ajuta sa aibă copii. Pentru a avea copii, femeile mergeau la mausoleele unor sfinți musulmani și se rugau. În Dobrogea, la Babadag, se legau crengile copacilor din jurul mausoleului cu panglici albe. În Turcia, la Malatya, se vizitează mausoleul iar femeia leagă o eșarfă de felinarul aflat lângă mausoleu.


kittykat62: Te pricepi!!!!!!!În ce clasă ești?
alexandramariaaaaa: a 5 a si multumesc!
kittykat62: Super eu sunt a IV a și cuplăcere
Alte întrebări interesante