Franceza, întrebare adresată de iizabela79, 9 ani în urmă

Obiceiuri si traditii de pasti in franta
Va rog ajutati,ma

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de florineee
8
Bisericile, cu arhitectura lor magnifica si istoria extrem de veche, sunt o parte intrinseca a culturii franceze. Prin urmare, are sens faptul ca aceste biserici sunt esentiale pentru festivitatile de Paste. Traditia incepe in Joia Mare, inainte de Vinerea Mare. In aceasta zi, toate clopotele din Franta raman nemiscate si tacute, in amintirea mortii lui Iisus. Dupa cum va puteti imagina, aceasta este o comemorare destul de sumbra, si este cu atat mai accentuata de faptul ca, de obicei clopotele suna cu bucurie in diferite momente ale zilei.Pentru a usura disconfortul sau temerile pe care le-ar putea avea copiii, parintii le spun acestora ca toate clopotele bisericii au zburat la Roma pentru a pentru a-l vizita pe Papa. Din fericire, aceasta liniste este de scurta durata – cand soseste dimineata Pastelui, clopotele suna din nou pentru a se bucura de Invierea lui Hristos. Mare parte din comunitatea franceza se bucura de Invierea lui Hristos iesind pe strazi, strigand salutari zgomotoase vecinilor si oferind imbratisari calde si sarutari celor pe care ii cunosc. Puteti auzi tot felul de urari de Paste, insa francezii spun “Joyeuses Paques!”.

iizabela79: Mi.l poti trimite pe facebook in chat ? Please ? Vreau sa.l traduc in franceza , si nu pot sa copi .. Cas pe tableta .. Vroiam sa il trimit profesoarei mele , ca sa.l traduca ..
florineee: dar zim cum te numesti pe facebook!
iizabela79: Radu Izabela
iizabela79: Poza de profil : eu (fata) cu 3 barbati .. Eu sunt blonda .
florineee: tiam dat o cerere de prietenie acum accepto si iti dau textul in chat
florineee: Églises avec leur magnifique architecture et l'histoire de fort ancienne, sont partie intégrante de la culture de la France. Par conséquent, il est logique que ces églises sont essentiels pour les célébrations de Pâques. La tradition commence au jeudi Saint avant vendredi. Ce jour-là, toutes les cloches de France restent immobiles et silencieux, en souvenir de la mort de Jésus. Comme vous pouvez l'imaginer, c'est une commémoration assez sombre et est encore plus accentué par le fait que, général
florineee: acesta este textul tradus
iizabela79: Gata
Alte întrebări interesante