Arte, întrebare adresată de denisaaa46, 8 ani în urmă

Observä cu atentie fig. A, B, C, D, reprezentând anotimpurile, in viziunea pictorului Giusepe Arcimboldo. Scrie un scurt eseu, în care sã precizezi în ce constã amprenta sa personalã. va rog îmi trebuie acummm repedeee ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de madalinamangra
2

Răspuns:

Anotimpurile lui Giuseppe Arcimboldo

Anotimpurile i-au inspirat pe mulţi creatori de artă să dea la iveală opere nemuritoare. În muzică, e suficient să ne gândim numai la „Anotimpurile” lui Vivaldi, de exemplu. În pictură, însă, Giuseppe Arcimboldo este cel dintâi dintre artiști în înfățișarea celor patru anotimpuri.

Arcimboldo (1527 – 1593), pictor italian exponent al manierismului, a creat schiţe pentru realizarea vitraliilor de la Domul din Milano (pentru care a lucrat şi tatăl său), desene pentru tapiserie, lucrări decorative pentru scenografie, arhitectură. A pictat portretele membrilor familiei împăratului Ferdinand I, iar fiul acestuia, împăratul Maximilian al II-lea, l-a numit pictorul curţii imperiale de la Viena.

Giuseppe Arcimboldo este cunoscut, însă, mai ales pentru cele două cicluri de picturi intitulate „Cele patru anotimpuri” (aflate la Muzeul Luvru din Paris, Franţa) şi „Cele patru elemente”(aflate la Kunsthistorischemuseum din Viena, Austria). Figurile alegorice sunt compuse din îmbinarea inspirată a diverselor obiecte şi vieţuitoare (cărţi, fructe, legume, spice, peşti etc) legate metaforic de subiectul prezentat. Aceste picturi au fost surse de inspiraţie pentru mulţi creatori de artă, mai ales pictori suprarealişti, inclusiv cel mai celebru dintre aceştia, Salvador Dali.


denisaaa46: mulțumesc ,a fost cam târziu răspunsul tău:(
madalinamangra: imi pare rau
denisaaa46: nu i nimic , m am descurcat și eu cât de cât
Alte întrebări interesante