Limba română, întrebare adresată de camy2016gaby2006, 8 ani în urmă

Observați finalul capitolului pentru a argumenta diversitatea insemnarilor, rapiditatea trecerii de la o idee la alta. ROMANUL ADOLESCENTULUI MIOP ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de LauraAndreeaa13
2

Răspuns:

8. Incipit vita nova

Textele latineşti erau pentru Fănică ceva care îl făcea deosebit pentru ştia să citească şi să traducă mai bine decât alţii copii.El(Mircea Eliade ) a trebuit să o i-a de la capăt deoarece el nu ştia aşa de bine, decât alţii copii,înschimb Marcu nu ştia să citească dar avea un avataj putea să traducă.

9. Cu Moş-Ajunul

Corul se aduna ca în fiecare an la el acasă,să repete cântecele cu care se vor duce la colind.Venise seara în care trebuia să plece la colind,au plecat pe la el,pe la Radu,uni oamenii aveau obiceiul să îi servească şi cu vin.

Partea II

1. Sâmbătă

Sâmbăta era ziua trupului şi a momentelor erotice pentru toţi prietenii lui şi inclusiv el.Băieţi se ducea la fete acasă şi după ce îşi petrecea un timp cu ele le lăsa bani pe masă.

El vroia să fie cu o fată ca să vadă dragostea cu ochii de adolescent.

2. Papini,eu şi lumea

Giovanni Papini a scris în opera lui ceea ce vroia să scrie el,dar a zis că nu poate să-l copieze pe Papini şi că nu poate să trăiască în viaţa altuia,deci povestea lui Papini era foarte asemănătoare cu cea a lui.

3. Un an

După un an nu scrisese nimic în romanul lui,fiecare dimineaţă a săptămâni o petrecea în bibliotecă fiind că era unica sa prietenă.Trecuse un an şi avea din ce în ce mai puţine amintiri.

4. Prieteni

In ultimile luni nu mai trecuse nici un prieten pe la el.Toţi erau studenţi la Drept,altul la Filozofie.L-au întrebat dacă a scris la roman el i-a minţit şi le-a zis că lucrează la partea a doua.

5. Tristeţi în vară

În vară toţi plecau la mare,la ţară în vacanţă care să se distreze.Se gândea cum este să fie la universitate să înveţi ca să poţi să promovezi.

6. Mă clatină vânturile

Insectele şi chimia îl îngrozeau dar ştiinţele:istoria şi filozofie sunt utile pt vârsta lui.

7. Bacalaureatul.

La examenul de corigenţă el şi Marcu răspundea promt.La bacalaureat la proba orală toţi sunt admişi.

Bacalaureatul a trecut cum a trecut examenul de corigenţă,şi alte examene pe care le-a dat.

8. Final

Autorul a fost singurul care a trecut din seria liceului şi îl doare că nu a trecut şi Marcu,şi-a citit numele pe listă şi a întrebat profesorii asupra elevilor de la bacalaureat.

Nu vrea să se gândească la Universitate şi la caietul pe care scrie,este un caiet de adolescent care va rămâne pt totdeauna.Îl obsedează romanul şi nu ştie cum să-l scrie şi nu poate să-l scrie,viaţa adolescentului şi îl apasă viaţa.

El lucra la o revistă din greu care tot mai mult la o veche prietenă a lui Nişka.În cele din urmă renunţă la Nonora.

11. Prietenuut .

Explicație:

Alte întrebări interesante