Matematică, întrebare adresată de Kire20171809, 7 ani în urmă

OFER 100 PUNCTE + Coroana

Îmi poate trimite cineva o poza cu testul din care provine problema de mai jos?

Un șoarece de câmp are în galerie boabe de porumb. Dacă ar mânca zilnic, în mod egal, câte 10, 12 sau 25 de boabe, i-ar rămâne de fiecare dată 3 boabe.
a) Ar putea să aibă șoarecele, în galerie, 123 de boabe? Justificăți răspunsul dat!
b) Află dacă numărul boabelor din galerie poate fi consumat zilnic, mâncând zilnic câte 21 de boabe, fără a rămâne vreun rest, știind că este cel mai mare număr de trei cifre care îndeplinește condițiile din enunț.

Este la subiectul 3 iar pe poza zice ca este la pagina/foaia 27.

Va rog dați-mi un răspuns cât de repede se poate.
Cine îmi da și rezolvarea la tot testul (subiectul 1 și 2) ii dau un paysafecard (codul) în valoare de 25 de lei​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de petroniaanache
0

Răspuns:   Bunaaa,hai sa vad si eu problema ta,bine?

Explicație pas cu pas: Deci spune ca daca mananca zilnic cate 10,12 sau 25 de boabe i-ar ramane de fiecare data un rest de 3 boabe.

Sa vedem daca acest soricel poate avea 123 de boabe:   aici,pentru a afla conditia asta trebuie sa impartim,pe rand numarul posibil de boabe la fiecare numar:  123;10=12, rest 3      AICI E POSIBIL

                          123:12=10,rest 3       SI AICI E POSIBIL

                           123:25=4,rest 23     AICI NU ESTE POSIBIL.    Din toate acestea rezulta faptul ca soricelul nu ar putea avea un numar de boabe egal cu 123 fiindca 123 nu se imparte in modul dorit la 25.

b)  Se spune ca numarul boabelor este egal cu cel mai mare numar de trei cifre care se poate imparti si la 10 si la 12 si sa dea de fiecare data restul 3. sa vedem cum facem aici... pai,eu nu prea respect metodele impuse de guvern,am propriile mele metode.  O sa aflu cel mai amre nr care se imparte la toate trei cifrele, O sa incerc asta prin mai multe calcule repetate,sa vad ce-mi da,ok?   a Pana atunci ,tu ia si scrie rezolvare la primul subpunct cat ma gandesc eu cum sa-l fac pe al doilea.  Bafta si...astept paysafecardul ala de care spuneai,si punctele si coroana.   Pe curand


petroniaanache: Uite nu am testul,dar incerc acum sa-ti rezolv subpunctul 2.
petroniaanache: Sper ca te-am ajutat
Alte întrebări interesante