Limba română, întrebare adresată de chdhe, 8 ani în urmă

Ofer 55 de puncte si coroana.
Realizeaza un ghid despre cum se citeste o diagrama.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de JackPu
21

Răspuns:

Sa lucrezi dupa o diagrama nu este atat de complicat cum pare la prima vedere, e adevarat ca unele diagrame au foarte multe simboluri, dar deodata ce stii ce inseamna fiecare simbol in parte va asigur ca puteti sa lucrati orice model. Simbolurile din diagrame sunt universale in lume si putem sa lucram dupa ele chair daca sunt facute in japoneza, portugheza, engleza sau orice alta limba.

Diagramele se citesc si se lucreaza rand dupa rand si in general constau in repetarea unor seturi de simboluri.

– Diagramele pe randuri : se citesc si se lucreaza de jos in sus, de la stanga spre dreapta, incepand in general cu un lantisor format din cate ochiuri de lant trebuie pentru repetarea modelului respectiv.

– Diagramele in cerc: se citesc si se lucreaza de la centru catre exterior in sensul invers acelor de ceas, fara a ne intoarce la sfarsitul randului daca diagrama nu indica acest lucru.

– inceputul diagramei este, in general, marcat cu o sageata

– pe majoritatea diagramelor randurile sunt numerotate pentru a nu pierde sirul; exista mai multe modalitati de a numerota sau a scoate in evidenta randurile: pot fi numerotate toate randurile, din cinci in cinci sau doar randurile pare sau doar cele impare sau pot fi colorate in functie de ce nuante ar trebui sa folositi pentru a finaliza articolul crosetat.

Alte întrebări interesante