Matematică, întrebare adresată de eduardbucur94, 8 ani în urmă

Operaţii cu numere reale (adunare, scădere, înmulţire, împărţire, puteri cu exponent număr
întreg);
Rationalizarea numitorului
 · Media aritmetică ponderată a n numere reale, n ³2 ; media geometrică a două numere reale
pozitive

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cristi12338
1

Răspuns:

Pentru a face operații cu numere reale prima data se fac inmultirile si impartirile in ordinea in care sunt scrie, iar apoi adunările si scăderile in ordinea in care sunt scrise.

Multiplicați prin conjugatul numitorului peste conjugatul numitorului. Aceasta este aceeași cu multiplicarea prin făcând astfel acest lucru vă va oferi o expresie egală cu ceea ce ați avut inițial în timp ce eliminați rădăcina pătrată de la numitor (raționalizarea).

Media aritmetica ponderata a n numere este catul dintre suma produselor numerelor cu ponderile corespunzătoare si suma ponderilor.

că rezultatele sunt aceleaşi !

Media geometrică, în matematică, este un anumit tip de valoare medie care indică tendința centrală sau valoarea tipică a unui set de numere sau termeni. Este într-o măsură similară cu media aritmetică (la care se gândesc majoritatea oamenilor atunci când spun "în medie"), cu diferența că la media geometrică numerele se înmulțesc între ele și apoi este extrasă rădăcina (sau radicalul) de ordinul n, unde n este numărul de termeni. Dacă setul conține numai 2 termeni, media geometrică este rădăcina pătrată din produsul lor.

Explicație pas cu pas:

Sper ca te am ajutat!!

Anexe:
Alte întrebări interesante