Limba română, întrebare adresată de Adri1224, 9 ani în urmă

Opinia despre implinirea personala

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tiorsad
12
Fericirea este in noi. Auzim acest lucru de multe ori si recunoastem ca este adevarat, insa zilele trec si uneori parca nimic nu se schimba. Chiar daca am inceput sa ne orientam catre cautarea interioara a implinirii personale, drumul pana la aceasta stare este unul anevoios. Astfel apare intrebarea: ce ar trebui sa facem pentru a ajunge la nivelul de implinire personala care sa ne aduca fericire si satisfactie in viata personala si in cariera?                        1. Accepta-te ca fiinta imperfecta
A incerca sa faci totul perfect nu este un atuu, nu este o calitate. Este posibil ca perfectionismul sa te ajute intr-un mic domeniu al vietii tale, dar esteIMPORTANT sa constientizezi ca de multe ori in practica lucrurile nu pot fi perfecte.

2. Fii tu insuti

Nu ne simtim deloc bine atunci cand incercam sa ne dam drept altcineva, sa fim altfel doar pentru ca asa vor ceilalti sau pentru ca asa se cere. Restrictiile si limitarile ne fac sa ne simtim mici si neinsemnati. 

3. Fii optimist

Pesimismul poate fi o adevarata limita in viata ta si poate chiar sa te aduca intr-un impas. Te poti simti ca si cum nu are niciun rost sa mai incerci nimic, pentru ca oricum nu vei reusi, sau daca obtii ceva, va fi in zadar. In acest fel, daca ai o atitudine pesimista, incepi sa iti construiesti tu insuti bariere acolo unde de fapt acestea nu exista. 

4. Pastreaza-ti o stima de sine ridicata.

Felul cum gandim ne influenteaza emotiile si ne dicteaza dispozitia. Imediat ce facem o greseala apare acea “voce” care ne spune in soapta ca nu suntem buni de nimic, ca nu am muncit suficient sau ca altii ne sunt superiori. 

5. Invata sa ierti

A te ancora in trecut si in evenimentele dureroase din viata ta reprezinta un impedimentIMPORTANT in descoperirea fericirii. Este esential sa acceptam lucrurile pe care nu le putem schimba si sa trecem mai departe focalizandu-ne pe prezent si viitor.


Alte întrebări interesante