Limba română, întrebare adresată de Yrdmax, 8 ani în urmă

opinia ta despre influenta cercului de prieteni asupra unui tanar? motiveaza-ti raspunsul.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de leruaeli
2

Răspuns:

Explicație:

  Pentru un tanar aflat la varsta adolescentei , prietenii devin persoane importante, chiar mai importante decat membii familiei. Astfel , influenta prietenilor asupra lui este covarsitoare . Ei leaga prietenii atat de stranse incat  incep a se identifica unul cu celalalt . Astfel : mananca sau bea ceea ce mananca celalalt, se imbraca asemanator, isi petrec timpul liber impreuna. Ei incep sa fie influentati fast sau nefast de grupul de prieteni.

   Daca prietenii au activitati sau obiceiuri pozitive , tanarul nu are decat de castigat . El socializeaza , invata anumite lucruri , au grija unii de altii, se relaxeaza in activitati sportive sau excursii comune,deci se responsabilizeaza si isi dezvolta caracterul de om util societatii.

   Insa , daca prietenii au activitati cu riscuri sau obiceuri proaste , tanarul se va adapta la mediul lor si va incepe: sa bea, sa fumeze sau sa se drogheze. Fiind atras in acea gasca, vor avea activitati antisociale , caracterul tanarului degradandu-se ,in loc sa se intareasca.

succes !

Alte întrebări interesante