Organizarea şi planificarea în învăţare. Cine mă poate ajuta cu o compunere? E urgenttt
Răspunsuri la întrebare
Răspuns: hey :)))
Explicație: Stabilirea scopurilor
Stabilirea scopurilor începe prin formularea celor de lungă durată, care pot fi atinse într-o perioadă de timp mai îndelungată (de la câteva luni la ani). De exemplu: „Vreau să devin medic.” sau „Vreau să iau premiul întâi anul acesta.”. Scopurile de lungă durată au un grad de generalitate mare şi sunt mai puţin utile în controlul comportamentului actual de studiu. Pentru a deveni utile, ele trebuie să se divizează în subscopuri mai specifice, de scurtă durată.
Scopurile de scurtă durată sunt etape în atingerea scopurilor de lungă durată. De exemplu, „Vreau să iau premiul întâi anul acesta.” à „Voi lua note mari la toate materiile.” à „Voi studia în plus la materiile care mi se par mai dificile: matematică şi germană.” , etc.
Identificarea priorităţilor
Identificarea modalităţilor actuale de utilizare a timpului
Fiecare persoană are un anumit ritm în desfăşurarea activităţilor. Analizând atent felul în care o anumită persoană îşi petrece timpul în fiecare zi vom descoperi anumite regularităţi – preferă să înceapă ziua cu o activitate anume, amână de fiecare dată un anumit tip de sarcină, după întoarcerea de la şcoală face acelaşi lucru de fiecare dată, ia pauze la anumite ore, ş.a.m.d. Realizarea unui jurnal care să cuprindă activităţile desfăşurate zilnic, serveşte la identificarea şi conştientizarea aspectelor pozitive şi negative ce ţin de organizarea timpului (de exemplu, a perioadelor de eficienţă maximă, a activităţilor care nu sunt importante şi a timpilor morţi). Pornind de la aceste informaţii, se poate începe optimizarea modului în care este planificată şi organizată activitatea.
Planificarea studiului
Putem vorbi de mai multe tipuri de planificare în funcţie de cât de întinsă e perioada de timp pe care o organizăm: planificare anuală, lunară, săptămânală şi zilnică. Planificările cel mai des folosite sunt cele săptămânale şi zilnice.
Programul săptămânal se poate realiza parcurgând următorii paşi:
1. Se notează toate activităţile fixe.
2. Se notează toate perioadele fixe de studiu
3. Se adaugă perioade flexibile de studiu
4. Se alocă timp pentru alte scopuri sau responsabilităţi
5. Timp liber / familie / relaţii sociale
Identificarea dificultăţilor care pot apărea în aplicarea planului
Alegi tu cu ce relatezi mai mult :)