Istorie, întrebare adresată de danieladimache123434, 8 ani în urmă

Organizați în clasă o discuție despre importanța legilor în viața de zi cu zi în Orientul Antic și în prezent .Istorie ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de curplouat
17
Modul de viaţă al oamenilor în societăţile antice era determinat de condiţia socială, factorii economici, condiţiile naturale etc. În societatea antică familia, tradiţiile, legislaţia şi-au lăsat amprenta atît asupra vieţii individului, cît şi a comunităţii în ansamblu, determinînd trăsăturile specifice ale modului de viaţă.

În Orientul antic familia se afla sub puterea capului familei - tatăl şi soţul. Căsătoriile se încheiau în baza unor contracte şi erau însoţite de aducerea unui dar de căsătorie din partea mirelui şi a zestrei din partea miresei.

Un statut aparte avea primul născut care deseori devenea moştenitorul puterii tatălui. În societăţile orientale familiile erau cu mulţi copii şi se caracterizau prin strînse relaţii de rudenie.

În Egipt, în schimb, femeia nu era considerată o fiinţă inferioară. Drepturile primului născut au fost consolidate de cultul morţilor, care putea fi oficiat numai de un fiu, îndeosebi de primul născut. În India capul familiei avea putere nelimitată, iar după moartea sa această putere se transmite primului născut. În China, respectul filial şi loialitatea fraternă constituiau legăturile solide ale familiei. Chinezii erau adepţi ai familiei cu mulţi copii.

danieladimache123434: multumesc frumos
danieladimache123434: mi ai fost de ajutor chiar nu știam că sa fac !!
curplouat: Cpl
Alte întrebări interesante