Studii sociale, întrebare adresată de marinalacramioaramor, 8 ani în urmă

organizați va in grupe de 4 elevi și analizați daca în această țară se poate vorbii sau nu despre un stat de drept.argumentati decizia la care ați ajuns și prezentați. Ajutați mă va rog​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de salisaialanji
0

Răspuns:

1. Fiți calmi și luați inițiativa

„Cu calm și controlat, părinții trebuie să discute cu copiii despre boala provocată de coronavirus (COVID-19) și despre rolul important pe care copiii îl au în protecția propriei sănătăți. Spuneți copiilor că este posibil ca, la un moment dat, să manifestați, dumneavoastră sau ei, anumite simptome similare cu cele ale răcelii sau gripei comune, dar că nu trebuie să se sperie nejustificat în fața acestei posibilități”, recomandă dr. Damour. „Părinții trebuie să își încurajeze copiii să spună dacă nu se simt bine sau dacă sunt îngrijorați cu privire la virus, astfel încât părinții să poată interveni.”

Faceți loc distracțiilor

Pentru a putea depăși emoții dificile, „inspirați-vă de la copii dumneavoastră și gândiți-vă bine cum să asigurați un echilibru între discuții și distracții. Când copiii sunt foarte triști și au nevoie să se destindă, lăsați loc divertismentului”. La câteva zile, organizați o seară de jocuri cu întreaga familie sau gătiți împreună. Dr. Damour folosește ora cinei pentru a-și consolida relația cu fiicele sale. „Am decis să avem câte o echipă responsabilă de cină în fiecare seară. Lucrăm în perechi și, pe rând, pregătim cina pentru întreaga familie.”

În cazul adolescenților și a ecranelor lor, lăsați-le ceva libertate, dar nu totală. Dr. Damour ne sfătuiește să fim deschiși cu copiii și să le spunem că înțelegem că au mai mult timp la dispoziție, dar că nu este o idee bună să aibă acces nelimitat la ecrane și rețele de socializare. „Întrebați-vă copilul adolescent: «Cum procedăm în acest caz? Propune-mi tu un program, iar eu am să-ți spun ce părere am.»

 

6. Supravegheați-vă propriul comportament

„Desigur, părinții sunt și ei îngrijorați, iar copiii percep și preiau de la părinți indicii emoționale”, explică dr. Damour. „I-aș ruga pe părinți să facă tot ce pot pentru a-și gestiona anxietatea când sunt singuri, fără a transmite angoasele lor și copiilor. În acest scop, poate fi necesar să își ascundă emoțiile, ceea ce poate fi dificil uneori, mai ales dacă emoțiile respective sunt intense”.

Părinții sunt cei care oferă copiilor sentimentul de siguranță și protecție.  „Este important să nu uităm că, în această situație, ei sunt pasagerii, iar noi conducătorii vehiculului, deci, chiar dacă avem temeri, acestea nu trebuie să îi facă pe pasagerii noștri să simtă că nu sunt în siguranță.”

 

Explicație:

asa sper ca ești bine sănătos


RaulSfia2009: Ce ai ma?Tu ne zici noi noua de covid dar tu cred ca detii virusul asta deja =))))
Alte întrebări interesante