Limba română, întrebare adresată de 7Mihai14, 8 ani în urmă

Orice apreciere privind frumosul este subiectivă. Crezi că aprecierea frumosului din domeniul artelor este influențată și de cunoștințele pe care le are fiecare cititor în domeniul artei respective? Formulează un punct de vedere, în scris, referindu-te la experiența ta de receptare a celor trei poezii din această unitate.


Komisarul: ca sa te pot ajuta, ar trebui sa stiu si cele 3 poezii! Altfel, imi exprim doar punctul de vedere legat de aprecierea subiectiva
raao55gl: Poeziile sunt : Întrun lac de Tudor Arghezii ,Izvorul Noptii de Lucian Blaga si Controverse de Nina Casian

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Komisarul
18

Răspuns:

Buna! Vad ca nu ai adaugat niciun comentariu referitor la ceea ce ai solicitat, asa ca eu iti voi argumenta putin  aprecierea subiectiva.

Frumosul din domeniul artelor nu are neaparata influenta asupra unui cititor a domeniului respectiv.  Nicaieri nu este specificat faptul ca, atunci cand privesti sau citesti un argument despre un tablou  sau sculptura, trebuie neaparat sa ai cunostinte legate de pictura /sculptura, tehnica de lucru,  cromatica , cunostinte legate de activitatea sau "opera" pictorului / sculptorului respectiv. Ca aprecierea poate fi subiectiva este perfect adevarat, deoarece fiecare dintre noi suntem unici. Fiecare dintre noi are trairi si emotii diferite legate de aceeasi situatie ( de exempu privirea unui tablou) si poate interpreta subiectiv transmiterea mesajului din tablou/sculptura, in functie de impresia lasata ochiului, sufletului, gandirii etc.

Explicație:


Komisarul: cu placere!
vioricavacaru78: frumos, mulțumesc
Alte întrebări interesante