Istorie, întrebare adresată de avlad, 8 ani în urmă

Origine, traseu, cine a finantat calatoria si mostenirea lasate de amerigo vespucii ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de maai78
1

Răspuns:

Amerigo Vespucii s a născut în Florența din Republica Florentina. se trage dintr o familie de aristocrați culți si respectați.

unchiul sau Giorgio Vespucii avea o colecției impresionanta de manuscrise. el invata cu unchiul sau. ii place foarte mukt sa citească și sa studieze după Dante Alighieri, Virgil. de asemenea unchiul sau îl initiaza în psihologie și în învățăturile lui Aristotel. (astronomie, și geografie). tatal sau il da la o școală renumita de geografie unde il întâlnește pe cel mai mare geograf. Paolo Toscanelii. dorința lui Toscanelii era sa navige în Indiile de vest. de aici și faptul ca lui amerigo i se fixează ideea ca dorește sa place în vest. tatal sau moare și el devine moștenitorul averii. în scurt timp și timp de multi ani el devine managerul , administratorul familiei Medici. de unde strânge multi bani. dupa 16 ani, amerigo vespuci pleaca din italia în spania. în 1493, se zvonește ca Cristofor columb a ajuns în indiile de vest. asta il face sa isi doreasca sa devina explorator. el fiind un marinar bun. asa deci în 1499 el pleacă cu 2 nave și împreună cu Alonso de hodeja spre Innduile de vest. Dar ajunge în Brazilia. unde navighează pe amazon. în 1500 ajunge în spanua.

Amerigo vespucii face a doua expediție cu 3 nave portugheze date de guvern. aceasta expediție il face renumit. el își da seama ca nu navighează spre asia și e un alt continent.

amerigo Vespuci este cunoscut pt ca

- a redescoperit America. Numele America provine de la numelui sau, Amerigo in anul 1507. el este primul care și a dat seama ca "lumea noua" nu este pe același continent cu asia și e un continent distict.

_ a creat un sistem pentru calcularea longitudinii, descoperind circumferința Pământului cu o aproximație de 80 m

- a fost primul care a explorat fluviile: Amazon, Rio de la Plara, paria

- si este primul care a observat curentul ecuatorial.

- a fost unul dintre cei mai mari navigatori.

- fost printre primii europeni ajunși în Brazilia, Uruguayului și Argentinei. A

Alte întrebări interesante