originea colindului
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
Semnificatia de "colind" a aparut inca din cele mai vechi timpuri in Romania! Este asimilata cu alumgarea spiritelor rele din casele oamenilor in apropierea sarbatorii Invierii Domnului Isus Hristos! Copii umbla din casa in casa, le umplu cu voie buna, ia in schim primesc colaci, nuci si mere, fructele care arata roadele toamnei.
Explicație:
Sper ca ti-am fost de folos!
Colindele sunt cântece tradiționale românești, anume felicitări (urări) de tip epico-liric, având în general între 20 și 60 de versuri. Colindele sunt legate de obiceiul colindatului, datină perpetuată din perioada precreștină.
Primele colinde au apărut cinci secole mai târziu de la naşterea lui Hristos. Forma iniţială a acestora este întâlnită în Roma, acolo unde erau cunoscute şi cântate în timpul festivalurilor sau în timpul unor procesiuni.
Cuvântul „colind” provine din latinescul „Calendae Ianuarii”, denumire pe care o aveau sărbătorile păgâne din preajma Anului Nou, atunci când se făceau urările de belşug pentru noul an. Tot atunci se împărţeau şi daruri celor care colindau, obiceiul fiind întâlnit şi astăzi.
Deci colindul s-a răspândit prima oară în Europa, în Roma, Italia, însă nu foarte dezvoltat, dar și în România, de unde a evoluat. Așadar, țara noastră este țara colindului.
Sper că te-am ajutat!