p=2012 x (-1) la purerea n +2013x (-1) la puterea 3n+1 unde n apartine lui N*
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
3
-1 la putere para =1
si -1 la putere impara =-1
daca n este par rezulta
P=2012*1+2013*(-1)^putere impara (deoarece 3n este par +1 e impar)
P=2012+2013*(-1)
P=2012-2013=-1
daca n este impar rezulta
P=2012*(-1)+2013*1 (deoarece 3n este impar+1 este par)
P=-2012+2013
P=1
si -1 la putere impara =-1
daca n este par rezulta
P=2012*1+2013*(-1)^putere impara (deoarece 3n este par +1 e impar)
P=2012+2013*(-1)
P=2012-2013=-1
daca n este impar rezulta
P=2012*(-1)+2013*1 (deoarece 3n este impar+1 este par)
P=-2012+2013
P=1
fluturas21:
multumesc :*
Alte întrebări interesante
Limba română,
9 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Istorie,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Geografie,
9 ani în urmă