Geografie, întrebare adresată de Geluro, 8 ani în urmă

Padurea Milea-Viforata. Blocurile de calcar de la Badila. Padurea Frasinu.
Culmile Siriului. Platoul Meledic. Balta Alba.
Padurea Hartagu. Vulcanii Noroiosi.
Lacurile Bisoca. Dealul cu Lilieci.
Chihlimbarul de Buzau. Crangul Buzaului.
Padurea Criveni. Padurea Spataru.

PENTRU FIECARE REZERVATIE SA CAUTATI INFORMATII
Dau coroana !!! SI 30 de puncte !!!
Doar ajutati-ma va rog , eu nu am timp sa caut informatiile.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de fata2aia2cu2de2toate
1

Detalii Rezervatia naturala Padurea Milea Viforata

situata pe raza comunei Gura Teghii, localizata in Muntii Penteleu, in extremitatea nord-vestica a judetului;ocupa o suprafata de 165 ha;formata din brazi si molizi seculari cu talie foarte mare - peste 40 m inaltime, si diametru de cca. 1 m

Blocurile de calcar de la Bădila (monument al naturii) constituie o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a III-a IUCN (rezervație naturală de tip geologic și paleontologic) situată în județul Buzău, pe teritoriul administrativ al comunei Viperești.

Situata la 7 km sud de Buzau langa drumul national (DN2) ce leaga Bucuresti de Focsani prin Buzau, Padurea Frasinu are o suprafata de 158 hectare si este o rezervatie forestiera protejata, alcatuita din frasin pufos.

Rezervaţia naturală Culmile Siriului se află în judeţul Buzău, aparţinând, din punct de vedere administrativ, de comuna Siriu. Rezervaţia face parte din patrimoniul de mediu de pe Valea Buzăului.

Platoul Meledic este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală mixtă geologică, speologică, botanică și zoologică) situată în județul Buzău, pe teritoriul administrativ al comunelor Lopătari și Mânzălești.

Situată la 95 km de Buzău și 52 km de Brașov, în inima Munților Buzău, cu o arhitectură ce îmbină stilul tadițional Transilvănean cu cel tradițional Bavarez și mobilier pictat manual, o zonă de o deosebită frumusețe, omul și natura au reușit să creeze un peisaj incredibil și fascinant, unde apele repezi ale Buzăului își găsesc liniștea în lacul Siriu, vegheat din toate părțile de păduri

Balta Albă este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip geologic și zoologic) situată în teritoriile administrative ale județelor Buzău și Brăila.

Vulcanii Noroioși de la Pâclele Mici este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală, tip botanic și geologic) aflată pe raza comunei Berca din județul Buzău.[ Pâclele Mici se află la o altitudine de 341 m și au o suprafață de 16,5 ha.

Dealul cu Lilieci Cernătești este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip floristic și faunistic) situată în județul Buzău, pe teritoriul administrativ al comunei Cernătești.

Chihlimbarul de Buzău este o arie protejată de interes național aflată în zona Carpaților de Curbură – ce corespunde categoriei a III-a IUCN (rezervație naturală de tip geologic și paleontologic), situată în județul Buzău pe teritoriul administrativ al comunei Colți.

Parcul Crâng este cel mai mare și mai important parc din orașul Buzău. Parcul a fost amenajat în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, într-o pădure de la marginea Buzăului, aflată inițial în proprietatea Episcopiei Buzăului, și care a intrat treptat în posesia municipalității. În Crâng se află un monument dedicat istoriei Buzăului, un restaurant a cărui clădire este construită într-un stil specific zonei Chiojdu, un lac, câteva discoteci, locuri de joacă și un colț al șahiștilor.

Pădurea Crivineni este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip forestier) situată în județul Buzău, pe teritoriul administrativ al orașului Pătârlagele.

Pădurea "Lacurile din Bisoca" este o rezervație mixtă forestieră botanică și geologică de categoria IV IUCN, ce este situată pe raza comunei Bisoca din județul Buzău.

Pădurea Spătaru, pendinte de satul omonim (comuna Costești/BZ), este un fragment din străvechii Codrii ai Vlăsiei. Chiar dacă dintre cele cca 165 ha cât reprezintă suprafața pe care o ocupă, mai bine de 2/3 reprezintă proprietate privată, întreaga pădure este declarată rezervație naturală – forestieră și botanică.


Geluro: Foarte Bine !
fata2aia2cu2de2toate: Cu plăcere
Alte întrebări interesante