Geografie, întrebare adresată de iustinmandru, 8 ani în urmă

Palatul Imperial din Tokyo referat​


iustinmandru: am cautat pe net si nu am gasit
iustinmandru: mersi

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de princessq
2
Prezentul Palat Imperial este localizat pe locul castelului Edo, într-un mare parc înconjurat de șanțuri și pereți masivi de piatră, în centrul orașului Tokio. Este rezidența familiei imperiale japoneze și a fost refăcut dupa ce, evident, a fost distrus de bombardamente în timpul celui de-al doilea Razboi Mondial.
Clădirile palatului și grădinile interioare nu pot fi vizitate de turiști decât pe 2 ianuarie și pe 23 decembrie ( ziua împăratului)

Dacă simţi nevoia unei guri de relaxare în mijlocul unui Tokio aglomerat, o poţi avea în grădinile Palatului Imperial. Nu te aştepta totuşi la satisfacţii majore: parcul e minimalist şi pare, la prima vedere, mai degrabă unul chinezesc, cu aer comunist. Aleile sunt foarte late şi construite din pietriş ,iar copacii sunt mai degrabă strâmbi, presăraţi pe o iarba care, cel puţin în februarie, e… galbenă.

Podul Nijubashi este deschis cu ocazii speciale, cum ar fi ceremoniile formale sau vizitele înalţilor oficiali la Palatul Imperial. Palatul însuşi este închis vizitelor publice aproape tot timpul anului. Excepţiile sunt zilele de 2 ianuarie (cu ocazia Anului Nou) şi de 23 decembrie (cu ocazia zilei împăratului) dar atunci înghesuiala este extrem de mare. Palatul Imperial e ridicat pe locul fostului castel Edo (în apropierea staţiei Tokio) şi este înconjurat de şanţuri cu apă. Nu este o capodoperă arhitectonică, nici grădinile lui nu excelează în frumuseţe, însă o vizită a împrejurimilor merită făcută, măcar în trecere rapidă.
Picture
Podul Nijubashi
Parcul e înconjurat de zgârie-nori și e populat cu turiști și japonezi ieșiți la plimbări de relaxare împreună cu copiii sau cățeii. Din Kokyo Gaien, marea zonă care există în fața Palatului Imperial, vizitatorii au ocazia să vadă podul Nijubashi (podul dublu, în traducere), unul dintre celebrele poduri japoneze. Numele lui derivă din faptul că pe vremuri podurile “de oțel” erau făcute, de fapt, din lemn, și erau ranforsate cu bârne de lemn, lucru care crea impresia că ar fi poduri duble.
Alte întrebări interesante