Limba română, întrebare adresată de ancaanca313, 8 ani în urmă

PALATUL PARLAMENTULUI
Din punct de vedere arhitectural, Palatul Parlamentului este una dintre cele mai controversate clădiri din România şi cel mai vizitat ansamblu arhitectural de străinii sosiţi în România. Anca Petrescu, arhitecta şefă, identifică construcţia cu impresionantul Palat Buckingham din Londra şi cu superbul Palat Versailles din Franţa, iar arhitecţii vremii cu „micul Phenian”.
Denumită iniţial Casa Poporului, aceasta a devenit, după 1990, Palatul Parlamentului, la a cărui construcţie dificilă au participat cei mai buni arhitecţi români ai vremii. În cele din urmă, proiectul a fost câstigat de tânăra Anca Petrescu.
Clădirea, în viziunea Ancăi Petrescu, se împarte în 3 zone principale: prima - zona sălilor principale, a galeriilor şi a cabinetelor; a doua, zona de birouri; a treia, zona belvedere, cu câte trei săli pe fiecare etaj.
Clădirea are o suprafaţă desfăşurată de 365.000 mp şi ocupă în Cartea Recordurilor locul 1 în lume la capitolul clădiri administrative, respectiv locul 3 în lume din punct de vedere al volumului; este cea mai grea şi cea mai scumpă din lume.
Clădirea a fost construită cu materiale româneşti: marmură, oţel, nisip, esenţe de lemn,, cristal. În interiorul Palatului se găsesc, de asemenea, 2.800 de candelabre, 220.000 mp de covoare şi 3.500 mp de piele.
Pentru construcţia acestui gigant architectural, fostul preşedinte a demolat monumente şi clădiri de o mare importanţă istorică locală şi naţională (Spitalul Brâncovenesc, primul institut medico-legal din lume, Hala Unirii, Opereta din Piaţa Senatului, Arsenalul Armatei, Muzeul Militar Central), dar şi locuinţe particulare.

B. Citiţi textul şi răspuneţi cu adevărat (A) sau fals (F): (10 p x5)
1. Palatul Parlamentului se află în România.
2. Materialele folosite nu sunt româneşti.
3. În interiorul Palatului sunt 2.000 de candelabre.
4. Fostul preşedinte a demolat monumente şi clădiri importante în scopul construirii acestei clădiri.
5. Numele clădirii a fost schimbat în anul 2000.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alexandra03ionita
1

Răspuns:

1-A

2-A

3-F

4-A

5-F

Explicație:

Sper ca nu e tarziu.


ancaanca313: nu e tarziu multumesc dar de ce 2 este false pentru ca text spune materiale sunt romanești
alexandra03ionita: asa este, n am fost atenta la afirmatie.
ancaanca313: adica este adevarate sau nu?
ancaanca313: Sunt student străin în România. Iartă-mă dacă nu scriu bine câteva cuvinte
alexandra03ionita: este falsa.
ancaanca313: de ce este falsa
alexandra03ionita: deoarece afirmatia spune ca materialele nu sunt romanesti, iar in tex spune ca a fost construita cu materiale romanesti. clar este falsa.
alexandra03ionita: text*
ancaanca313: mulțumesc inteleg acum
alexandra03ionita: super
Alte întrebări interesante