Limba română, întrebare adresată de albinutza, 9 ani în urmă

Paralela intre Lucian Blaga si Nichita Stanescu, referire la poeziile Emotie de toamna si Izvorul Noptii. E urgent!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de enashraluk
4
In toate aceste doua poezii sunt transmise starile sufletesti  ale poetului, gandurile, atitudinile si sentimentele fata de iubita lui. Tema care predomina este tema dragostei si a naturii, dragostea fiind prezenta in toate actiunile indragostitilor, iar natura are rolul de a amplifica dragostea acestora. 
Starile si sentimentele sunt vazute din perspectivele eului liric. In poezia Izvorul noptii, eul liric este prezent prin substantive in vocativ, verbul a parea, verbe la persoana I, iar in Emotie de tomana sunt utilizate verbele la persoana I. 
Limbajul poetic este descris de prezenta metaforelor, epitetelor, inversiunilor, invocatiilor. Cadrul natural este feeric, vrajit, vraja si inefabilulu degajandu-se din limbajul poetic folosit.  Poezia Izvorul noptii are vers alb, care ii da o muzicalitate aparte, adica amandoua poezii au o muzicalitate aparte, versurile avand  un caracter sincretic. Poezia Emotie de toamna are rima imperecheata, iar masura versurilor este lunga in prima strofa si in a doua are rima incrucisata,iar masura versurilor este scurta. 
Răspuns de andreeapertea
4

In aceste frumoase doua poezii sunt transmise stari sufletesti  ale poetului, gandurile, si sentimentele fata de iubita lui la care tinea foarte mult. Tema care predomina este tema dragostei si a naturii, dragostea fiind prezenta in toate actiunile indragostitilor, iar natura are rolul de a amplifica dragostea acestora. 
In poezia Izvorul noptii, eul liric este prezent prin substantive in vocativ, verbul a parea, verbe la persoana I, iar in Emotie de tomana sunt utilizate verbele la persoana I. ( intai)
Cadrul natural este feeric, vrajit, vraja si inefabilulu degajandu-se din limbajul poetic folosit.  Poezia Izvorul noptii are vers alb, care ii da o muzicalitate aparte, adica amandoua poezii au o muzicalitate aparte, versurile avand  un caracter sincretic. Poezia Emotie de toamna are rima imperecheata, iar masura versurilor este lunga in prima strofa si in a doua este o rima incrucisata,iar masura versurilor este mai scurta
Alte întrebări interesante