Biologie, întrebare adresată de happyfrancesca, 8 ani în urmă

Parculatitatile patcularitatile cavitatile bucale,stomacului si intestinului la manifere si precizati diferenta dintre alcatuirea stomacului la manifere erbivorensi nerumegatoare
REPEDE VA ROGGGG❤️❤️❤️


happyfrancesca: hai hai

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de stefanaalessia02
0

Răspuns:

Explicație:

  • Intestinul gros este situat in cavitatea peritoneala, submezocolic, pelvin si perineal. Acesta inconjoara ansele intestinale sub forma unui cadru deschis partial inferior, pe o lungime de aproximativ 1,5 m, intre valva ileo-cecala si orificiul anal, calibrul sau diminuandu-se treptat, initial de la 7 - 8 cm, catre portiunea terminala unde masoara 2,5 - 3 cm.

Intestinul gros incepe la nivelul fosei iliace drepte printr-o portiune saculara, situata inferior de varsarea ileonului, denumita cec, a carui anexa este reprezentata de apendicele vermiform. De la acest nivel, intestinul gros se continua cu colonul, ce descrie „cadrul colic”, spatiul delimitat la exterior de acesta fiind ocupat de masa anselor intestinale. Primul segment ascensioneaza pana la nivelul ficatului, sub care se incurbeaza catre partea stanga, devenind transversal. Ajuns la nivelul splinei, coboara pana in fosa iliaca stanga, unde se continua in pelvis. Ultima parte a intestinului gros este constituita din rect, care descinde la exterior prin orificiul anal.

  • Cavitatea bucala (cavum oris) reprezinta primul segment al tractului digestiv, prin intermediul caruia alimentele sunt preparate pentru digestie si ingerate. In acelasi timp, cavitatea bucala constituie camera rezonatoare pentru sunetele emise de corzile vocale si participa la respiratie
  • Stomacul este un organ cavitar localizat între esofag şi duoden. Reprezintă un spaţiu de depozitare a alimentelor, unde acestea se vor amesteca cu sucul gastric şi vor suferi o transformări chimice şi mecanice pentru definitivarea digestiei.Principalul produs de secreţie al stomacului este sucul gastric. În 24 de ore, stomacul secretă aproximativ 1,5 litri de suc gastric. Acesta are un pH acid de 1 – 1,5 şi este format în principal din apă (99% din compoziţia sucului gastric este reprezentată de apă).
  • Animalele rumegătoare sunt ierbivore cu stomacul complex numit rumen.Una dintre cele mai semnificative caracteristici ale sistemului digestiv rumegător este prezența unui stomac complex cu patru compartimente. Sunt rumen, reticul, omasum și abomasum. Primele trei compartimente, rumena, reticulul și omasum descompun fibrele vegetale prin fermentație cu ajutorul microflorei. Această fermentare are ca rezultat acizi grași volatili, cum ar fi acetatul, butiratul și propionatul. Prin urmare, acest proces se numește fermentarea foregutului. Al patrulea compartiment secretă enzime digestive.
  • Animalele care nu rumegă sunt omnivore sau carnivore cu un singur compartiment stomacal în sistemul digestiv. Prin urmare, sistemul digestiv al animalelor care nu sunt rumegătoare se numește monogastirc. Unele exemple de animale care nu rumegă sunt omul, calul, porcul, păsările, câinele și iepurele. Componentele sistemului digestiv ne-rumegant sunt gura, esofagul, stomacul, intestinul subțire, intestinul gros și rectul.

Alte întrebări interesante