Istorie, întrebare adresată de tocanalexandra77, 8 ani în urmă

părerea ta despre al doilea război mondial
Urgentttt, va roggg​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dice51
1

După mine cea mai mare prostie făcută de nemţi (un lucru bun pentru umanitate) a fost faptul că au început războiul prea repede. Totuşi, Hitler a fost un geniu, când a transformat Germania în doar 6 ani în prima putere militară mondială, pornind de la o criză economică urată şi de la restricţiile Tratatului de la Versailles.

Dacă japonezii i-ar fi atacat pe ruşi din Siberia, aceştia ar fi luptat pe două fronturi, şi germanii probabil ar fi câştigat la Stalingrad. Stalin a fost informat de către spioni că japonezii nu atacă, şi a mutat multe trupele siberiene spre Vest.

De asemenea germanii au avut avioane cu reacţie dar le-au folosit pe post de bombardiere, în loc să le folosească pe post de avioane de luptă.

Un prieten spunea că ar fi fost bine pentru ei să nu aplice Blitzkrieg, să se mulţumească iniţial cu Austria şi Boemia. Iar apoi să cucerească Franţa, să aştepte câţiva anii, iar apoi să cucerească Anglia (cum au făcut romanii).

În cazul victoriei naziste, sunt curios acum ce limbă oficială am fi vorbit în Transilvania (parte luată de unguri datorată Dictatului de la Viena): maghiara, germana sau româna?

Cum ar fi arătat Terra în acest scenariu?

Din câte ştiu Albert Speer a început la planuri pentru a creea un Berlin asemănător cu Roma şi cu Atena antică.

Nu sunt (neo)nazist, şi nici nu aş fi vrut ca naziştii să fi câştigat cel de-al Doilea Război Mondial (cu toate că ne-am fi aflat printre câştigători).

Pentru România, războiul a fost dezastruos: am pierdut teritorii importante şi am ajuns comunişti.


tocanalexandra77: mulțumesc multt
Răspuns de andreeeaandreeee
2

Răspuns:

Al Doilea Război Mondial a fost un război global care a durat din 1939 până în 1945, deși unele conflicte asociate lui au început și mai devreme. El a implicat marea majoritate a țărilor lumii—inclusiv toate marile puteri—care au format două alianțe militare opuse: Aliații și Axa. A fost cel mai întins război din istorie, și a implicat direct mai mult de 100 de milioane de oameni din peste 30 de țări. Cei mai importanți participanți și-au dedicat întreaga capabilitate economică, industrială și științifică efortului de război, într-o stare de „război total”, ștergând distincția între resursele civile și cele militare. Marcat de moartea masivă a civililor, inclusiv de Holocaust (în care au fost uciși aproximativ 11 milioane de oameni)[2][3] și de bombardamentele strategice ale centrelor industriale și demografice (în care au murit aproximativ un milion de oameni, și în cadrul cărora s-au distins bombardamentele atomice de la Hiroshima și Nagasaki),[4] el a dus la între 50 și 85 de milioane de decese, mai mult decât orice alt conflict⁠(d) din istoria omenirii.[5]

Alte întrebări interesante