Limba română, întrebare adresată de eliasluca732, 8 ani în urmă

partea a 2 a dau coroana​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Komisarul
1

Răspuns:

Buna! Sa incerc sa te ajut!

Dragoste eterna? Nu cred ca mai exista in era digitala si secolul XXI. S-a dus demult perioada romantica, epoca in care dragostea/iubirea era privita ca un sentiment suav, dulce si impresionant, durabil. Ai cel mai elocvent exemplu de romantic - Eminescu - care a cautat dragostea eterna, a considerat ca a gasit-o ( Veronica Micle), dar a realizat ca de fapt ... nu exista.

In Biblie, in Epistola catre Corinteni, Apostolul Pavel dedica DRAGOSTEI un intreg capitol (13), in care spunea printre altele " Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte.Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul... " daca stai sa analizezi aceste vorbe de duh, ai sa realizezi ca intr-adevar a avut dreptate, traind propria-ti experienta. Insa viata cotidiana de astazi, in care totul se deruleaza pe repede-inainte, sentimentul cel mai frumos al dragostei/iubirii , nu prea isi are locul cuvenit, decat tot pe repede-inainte!

Textul propus este adaptat zilelor noastre si argumentul spus de autor demonstreaza ( daca mai era nevoie) ca insisi oamenii s-au schimbat, ca nu sunt statornici, ca pot iubi, dar foarte repede pot sa isi schimbe sentimentul respectiv, in functie de un alt partener pe care il vede/il simte altfel decat cel langa care se afla la momentul respectiv! Iubirea eterna, nu exista decat ca idee  fictiva, in carti, in filozofie... in realitate... NU!

Explicație:


Komisarul: sa-ti fie de folos!
Alte întrebări interesante