Istorie, întrebare adresată de danapletniuc2, 8 ani în urmă

partidele germaniei
partidele mari britabie
partidele frantei
partidele rusiei.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andyvictor2812
0
Germaniei-Nazist
Mari Britaniei-Conservator, Laburist
Rusia-comunist
Răspuns de hello5029
0

Partidele germaniei

Partidele parlamentare s-au plâns anii trecuţi de dezinteresul cetăţenilor germani pentru politică. S-au purtat apoi dispute în încercarea de a afla ce anume nemulţumeşte electoratul. Persoanele angrenate în lupta politică? Partidele sau modul în care se face politică? Faptul că partidele mari au reuşit în ultima vreme să-şi sporească numărul de membri pare să fi oferit răspuns la una din întrebări. Partidele nu par să fie de vină. Iar politologii par să fi identificat un curent care îşi propune să riposteze la alegerea lui Donald Trump în SUA şi la succesul din ultima vreme al populiştilor de dreapta din Germania.

Creştin-democraţii formaţiunilor-surori CDU /CSU încearcă să menţină fidel electoratul conservator, iritat temporar de politica pentru migraţie a liderei CDU, Angela Merkel. Laburiştii din SPD se străduiesc să acumuleze puncte prin promisiunea de a asigura mai multă echitate socială în cazul în care candidatul lor la funcţia de cancelar, Martin Schulz, va câştiga alegerile. Formaţiunea Stânga (Die Linke) îşi propune să combată alte carenţe sociale iar ecologiştii, a căror politică de mediu a fost confiscată demult de alte partide, militează, pe lângă protecţia naturii, pentru coexistenţa paşnică alături de imigranţi. Liberalii de la FDP se luptă pentru a reuşi să treacă pragul electoral şi să revină în Bundestag şi vor mai ales un buget mai mare alocat educaţiei. Formaţiunea populistă de dreapta AfD (Alternativa pentru Germania), care este deja reprezentată în numeroase parlamente regionale, se străduieşte să-şi facă pentru prima dată intrarea în forul legislativ federal (Bundestag), printr-o agendă strictă de limitare a imigraţiei. Dar toate aceste partide nu par să satisfacă toate cerinţele electoratului, astfel că partide mai mici încearcă să umple nişele pe care cred că le-au descoperit.

Partidele Marii Britanii

Partidul Conservator, oficial cunoscut ca Partidul Conservator și Unionist,este un partid politic de centru-dreapta din Marea Britanie. În prezent este partidul de guvernământ, aceasta după alegerile generale din 2010, în care s-a format un guvern de coaliție cu liberal-democrații. În 2015 conservatorii conduși de David Cameron au câștigat o majoritate surprinzătoare și au format primul guvern majoritar conservator din 1992. Cu toate acestea, la alegerile anticipate din 8 iunie 2017 partidul și-a pierdut majoritatea parlamentară. Acestaa se bazează pe sprijinul unui partid politic din Irlanda de Nord, Partidul Unianionist Democrat (PUD), pentru a conduce o majoritate în Camera Comunelor printr-un acord de încredere și furnizare. Este cel mai mare partid din administrația locală, cu 9.008 de consilieri.Partidul Conservator este unul dintre cele două partide politice majore contemporane din Regatul Unit, celălalt fiind rivalul său modern, Partidul Laburist.

Partidele Frantei

Franța are un sistem politic multipartit cu numeroase partide, dintre care nici unul nu a avut ocazia să guverneze singur, fiind necesară formarea de coaliții. Din anii 1980 guvernul a alternat între două coaliții principale:

▪︎ Gruparea de stânga, organizată în jurul Partidului Socialist

▪︎ Gruparea de dreapta, organizată în jurul Uniunii pentru o Mișcare Populară

Următoarele partide au o reprezentare unifiromă la nivel național. Partidele indicate ca minore nu depășesc scoruri de 3% în cadrul alegerilor naționale, iar cele majore sunt partide care au șansa de a forma un guvern.

Partidele Rusiei

Rusia Unită este un partid politic din Rusia. În prezent este cel mai puternic partid din Rusia. La alegerile prezidențiale din 2008, Rusia Unită l-a susținut pe Dmitri Medvedev în cursa pentru funcția de președinte, pe care a și obținut-o. Fostul președinte al Rusiei, Vladimir Putin este acum lider al partidului și a redevenit șeful Rusiei după alegerile din 2012.

Sper ca te-am ajutat! Succes!

Alte întrebări interesante