Limba română, întrebare adresată de sksk, 9 ani în urmă

Pastel pentru Lucian Blaga-Vara,Toamn de Octavian goga sau camara de fructe Ion pillat REPEDE MAI AM 1 ORA SI 40 DE MINUTE!!!!!!!!!! (ALEGETI UNUL)


sksk: In loc sa scrii o ora imi poti trimite o poza

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Ecaterina358
10
Pastelul este specia genului liric,in versuri,in care autorul isi exprima ideile si sentimentele cu privire la un peisaj din natura,surprins intr-un anumit anotimp sau moment al zilei.
Poezia ,,Vara" de Lucian Blaga este un pastel,deoarece prezinta toate particularitatile acestei specii literare.
Mai intai,modul de expunere folosit este descrierea artistica,prin care sunt surprinse deopotriva natura terestra (exemplu) si cea cosmica (....). Din punctul de vedere al structurii textului,cele ... strofe (spui nr. de strofe) corespund unor tablouri poetice. In fiecare tablou,accentul cade pe anumite elementebsi ifei poetice. Imaginea cerului (strofa x),...(...) , (...).
O alta caracteristica importanta a pastelului este reprezentata de abundenta figurilor de stil si a imagonilor artistice. Prin epitetele ,,..." se pune in lumina.... Comparatiile redau nota de dinamism:,,..."/sugereaza nota ireala a peisajului:,,..." (in functie de context). Natura este perceputa in primul rand vizual,culoarea predominanta fiind... ,,citat". Ipostaza eului liric este cea de contemplator,prezenta sa fiind marcata prin... (de precizat marcile eului liric identificate in text:verbe/pronume de pers. I sau a II-a, vocative,ibterjectii,etc)
La nivel morfologic , o trasatura a pastelului este reprezentata de aparitia a numeroase structuri de tipul substantiv-adjectiv :(exemple).
In concluzie,deoarece surprindr sentimentele autorului in fata...,cu ajutorul a numeroase figuri de stil si imagini artistice, poezia... de...,este un pastel.

COROANA,TE ROG ? Sper ca te-am ajutat !

Ecaterina358: Eu nu am textul in fata,si de aceea am pus ,,..."
Ecaterina358: Coroana ?
sksk: Trebuie sa mai raspunda cineva ca sa pot sa ti dau coroana
Ecaterina358: Ok,ms oricum
sksk: N-ai pentru ce
Alte întrebări interesante